Ez a párharc eldőlt!

2021.04.01. 20:43

Egyoldalú mérkőzésen a Telekom Veszprém győzedelmeskedett Szkopjéban

Tizennégy gólos előnyről várhatja a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóját a Telekom Veszprém a HC Vardar ellen, miután egy rendkívül egyoldalú mérkőzésen 41-27-re nyert Szkopjéban.

B. Virág Rita

Férfi kézilabda BL - Telekom Veszprém-Barcelona

Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Fotó: Vasvári Tamás

A nyolcaddöntő első összecsapását idegenben kezdte a Telekom Veszprém.

Rendkívül szigorú játékvezetés mellett kezdődött meg a találkozó, a magyar rekordbajnok az első 12 percben kétszer kettős emberhátrányba került. Ettől függetlenül a vendégek jó védekezéssel, és eredményes támadásokkal előbb 4-2-re, majd 6-3-ra elhúztak.

Marguc és Lékai élen járt a gólszerzésben, a 15. perchez érve 7-4-re vezetett a Telekom. Corrales többször is jól védett, s az egyik ilyen után Nenadics gyors lerohanásával már négy találat volt közte (4-8).

Időt kértek az északmacedónok, azonban ez sem segített rajtuk. A fehérmezes veszprémiek könnyed játékkal tovább növelték a különbséget (20. perc: 5-11).

A bakonyiak remekül védekeztek, csak elvétve találtak utat a kapuba a hazaiak. Gadza átlövése után Omar ziccertét jegyezhettük fel. Aztán Sztoilov talált be, ám Omar újra villant, majd Moraes ejtése következett (22. perc: 7-14).

Nagyszerű ritmusban kézilabdáztak a veszprémiek, mindemellett az évad legjobb védekezésével rukkoltak elő, így nem csoda, ha pillanatok alatt kilenc gólra nőtt a differencia (7-15). A Telekom egyiptomi átlövője percek alatt öt gólt jegyzett, aztán Marguc hetesével 8-18-ra alakult az állás.

Cupic faragott egyet a hátrányon hetesből, öt perces gólcsendnek véget vetve, ám a Veszprém minden várakozást felülmúlva robogott tovább. Hihetetlen volt a különbség, és a Telekom már a félidőben rendkívül meggyőző fölénnyel vezetett (11-21).

Marguc két góljával indult a második felvonás. Cupic, majd Walczak válaszolt, ám nem tudott tíz gólnál közelebb zárkózni a Vardar. Lékai remek zárása után Borozan bombázott a kapuba, majd Corrales védése után Manaszkov kanyarodott fel a szélről (13-25).

Omar már a hetedik találatánál tartott, aztán a helyiek pillanatai következtek és felzárkózott a Szkopje, Kalaras ziccereivel 16-26-ra. Hullámzott a játék, ismét a Veszprém vágott kettőt, ám egy perc múlva tizenkettőről tízre olvadt a fór.

Nem bántuk, de rendkívül egyoldalú volt a találkozó, a Telekom biztosan vezetett, s bár becsúszott egy-két könnyelmű megoldás, ez csak ahhoz volt elég, hogy egy pillanatra kilenc gólra feljött a Szkopje. Ezt követően azonban megrázta magát újra a Veszprém és elhúzott 21-35-re. Ekkor kikérte utolsó idejét a Vardar, ám a Szkopje így is megállíthatatlanul rohant a szakadék mélyére. A Veszprém tetszés szerint érte el góljait, a Bajnokok Ligájához méltatlan produkciót mutatott a Vardar, gyakorlatilag semmilyen ellenállást nem mutatott.

A Telekom pedig érthető módon nem kímélte ellenfelét. Tönnesen szerezte a vendégek negyvenedik találatát. Végül a Veszprém roppant magabiztosan várhatja a visszavágót, hiszen 41-27-re nyert és tizennégy gólos előnyt épített a visszavágóra.

HC Vardar-Telekom Veszprém 27-41 (11-21)

Szkopje, zárt kapus mérkőzés. V.: Pavicevic, Raznatovic (montenegróiak). HC Vardar: Risztovszki – Georgievszki 3, CUPIC 8, Gadza 1, Sztoilov 3, Dissinger 1, Gyibirov 1. Csere: Cantegrel (kapus), Kalaras 2, Jotic 4, Walczak 3, Dimitrovszki 1, Vekic, Taleski, Sevaljevic. Edző: Stevce Alusevszki

Telekom Veszprém: CORRALES – MARGUC 8 (6), OMAR 7, BLAGOTINSEK, Borozan 4, Nilsson 2, Strlek 1. Csere: Cupara (kapus), Lékai 2, MANASZKOV 4, Tönnesen 3, Nenadics 3, Moraes 3, Markussen 2, Siskarjov 2, Ligetvári. Edző: David Davis.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc

Hétméteresek: 3/2, ill. 6/6.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!