nem lesz egyszerű dolguk

2021.04.10. 07:00

Folytatná jó hazai sorozatát a Perutz FC

Története első Érd elleni sikerére készül a labdarúgó NB III-ban a Perutz FC, amely 2015-ös megalakulása óta egyszer sem tudta még legyőzni a fővárosi alakulatot.

Haraszti Gábor

Takács Gábornak sérülések okoznak fejfájást

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az előző fordulóban egy ponttal tért haza a BKV Előre otthonából a pápai csapat, amely közelebb állt a győzelemhez, két kapufa mellett a 85. percben meccslabdája is volt, ám az a lehetőség kimaradt, így megosztoztak a pontokon a felek.

A döntetlen igazán egyik csapatnak sem jó, az Előre maradt a kiesőhelyen, míg a Perutz mindössze három pontra van a kiesést jelentő, 16. pozíciótól.

– A bekapott gólunknál kommunikációs problémáink voltak, többen is hibáztak, de összességében nekünk állt a meccs, két kapufánk mellett két komoly lehetőségünk is volt, sajnos ezek kimaradtak. Egy nagyon agresszív, nagyon kellemetlen stílusban futballozó BKV-val találtuk szembe magunkat – elevenítette fel a múlt heti forduló legfontosabb pillanatait Takács Gábor, a Perutz trénere.

A vasárnap 16.30-kor kezdődő meccset megelőzően hét alkalommal találkozott egymással a Perutz és az Érd, két döntetlen mellett öt érdi siker született, ami azt jelenti, 2017 óta várnak a pápaiak egy Érd elleni győzelemre.

Takács Gábornak sérülések okoznak fejfájást Fotó: Penovác Károly/Napló

Az évek óta a dobogón végző fővárosiak idén nincsenek túl jó formában, két döntetlen és három vereség után az előző fordulóban a Ménfőcsanak ellen szerezték csak meg első tavaszi sikerüket. A házigazdáknál viszont a sérülések okoznak fejtörést a pápai vezetőedzőnek.

– Egy szervezett, jó csapattal találkozunk, mely tele van gyors emberekkel, viszont szeretnénk kihasználni a gyengeségeiket és nyerni – folytatta Takács Gábor. – Nehéz mérkőzésre számítok, sajnos elért minket egy sérüléshullám, ami több kulcsjátékost is érint, bízom benne, hogy vasárnapra helyrejönnek és tudják vállalni a játékot. Az érdiek játékát ismerem, megvannak a rutinos embereik, de szemmel láthatóan fiatalításba fogtak. Fizikálisan erős csapat, emellett nagyon magasak is, talán náluk a legnagyobb az átlagmagasság ebben a csoportban. Nem szabad a tavaszi eredményeikből kiindulni, nem lesz egyszerű dolgunk, de az a cél, hogy megtartsuk idei százszázalékos hazai mérlegünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!