Közvetlen riválisát fogadta a Füred

2021.04.25. 20:54

Igazságos döntetlen született a kézilabda-rangadón

Fordulatos mérkőzésen igazságos döntetlen született a Balatonfüredi KSE és a Csurgói KK összecsapásán a férfi kézilabda NB I-ben.

Bényi Kálmán

Fotó: PESTHY MARTON

BKSE–Csurgó 26-26 (15-13)

Balatonfüred, zárt kapus mérkőzés. V.: Bíró, Kiss. Balatonfüredi KSE: BŐSZ – Pedro 3, VARGA M. 7, TOPIC 5, Dénes, Szöllősi B. 2, Bóka 1. Csere: Andó (kapus), Kemény, Glendza 2 (2), MALINOVICS 6. Edző: György László.

Csurgói KK: Tatai – VASIC 8 (6), KRECIC 8, HANUSZ 4, Szeitl E., Borsos 3, Kerkovits. Csere: Pallag (kapus), Bazsó, Krismancic 1 (1), Gábor 2, Vasvári, Popovic. Edző: Alem Toskic.

Kiállítások: 4, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill. 8/7.

Az ősszel a tartalékosan felálló Balatonfüred meglepetésnek mondható, 27-27-es döntetlent ért el mostani riválisával szemben. A tópartiak az előkelő ötödik helyről várták az összecsapást közvetlen riválisuk, a negyedik Csurgó ellen.

Az első játékrészt a Csurgó kezdte, és Toskic tanítványai magukhoz is ragadták a kezdeményezést (4. perc: 2-3). Ekkor Malinovic és Glendza góljaival fordított a BKSE.

A Csurgó ismét magára talált, és a 8. percben Vasic büntetője után 4-6 állt az eredményjelzőn.

Topic fontos találatot jegyzett, 7-8-ra állt a meccs, és ismét lőtávolba ért a Füred. Őrült háromperces szakasz következett több eladott labdával és hatalmas Bősz-védésekkel, végül a rohanásból a BKSE jött ki jobban, és Pedro révén ismét egyenlítettek (17. perc: 8-8).

 

A folytatásban ismét gólra gól volt a válasza mindkét csapatnak, így fej fej mellett haladtak az alakulatok (26. perc: 12-12). A félidő végére feljavult a kapusteljesítmény, majd az utolsó 15 másodpercben kettős emberelőnyben támadhatott a Füred, és Pedro állította be a 15-13-as eredményt.

Szünet után a kettős előny még 23 másodpercig tartott, de nem sikerült élni vele, ahogy az első játékrészben sem jeleskedtek a fürediek a hasonló szituációk kihasználásban. Több lehetőségük is adódott, hogy elhúzzanak három góllal, de ez nem sikerült, sőt Vasic ötödik büntetőjével a Csurgó zárkózott fel (15-14). Hullámzott a játék, Bősz védéseinek köszönhetően ismét a BKSE kerekedett felül, és zsinórban szerzett három góllal 19-15-re meglépett.

Sajnos nem tartott sokáig a hazaiak öröme, mert nagyon hamar kettőre olvadt a fór (40. perc: 19-17).

Ismét megújult a tóparti csapat, a 44. percben már öttel vezetett (22-17), és nyeregben érezhette magát. Ám a mérkőzés hektikusságát jól jellemzi, hogy a 49. percre a vendégek visszakapaszkodtak 22-21-re.

Ahogy egy jó rangadón lenni szokott, új meccs kezdődött a találkozó utolsó öt percében (25-25). Hosszú idő után ismét a Csurgó vezetett (59. perc: 25-26), azonban a BKSE azonnal időt kért, és ez megtette hatását, hiszen Malinovic egyenlített.

A maradék 51 másodpercben hősiesen védekeztek a vendéglátók, a mérkőzés slusszpoénja egy csurgói időn túli szabaddobás volt, amit Borsos a felső kapufára vágott (26-26).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!