újabb fontos két pont

2021.04.07. 21:01

Másodszor is győzött a Balatonfüred a Komló ellen

Remek védekezésének köszönhetően magabiztos győzelmet aratott a harmadik helyen álló Balatonfüredi KSE kézilabda-együttese a K&H liga 17. fordulójában a Komló otthonában.

Rónai Tamás

Sport36-Komló-Balatonfüredi KSE 26-30 (12-19)

Sportközpont Komló, zárt kapus. V.: Andorka, Hucker.

Komló: Granic – Balázs S. 2, Jerkovic 3, Takács B. 3, Jóga 1, Grünfelder 2, Hoffmann. Csere: Durdevic (kapus), Szkokán, Sunajko 2, ZOBEC 5, Vaskó 1, Melnyicsuk 2 (1), Metcz, OLÁH 4. Edző: Kilvinger Bálint.

Balatonfüred: BŐSZ – Bóka 3, SZÖLLŐSI 5 (2), TOPIC 4, Dénes 4, VARGA M. 5, Brandt 3. Csere: Andó (kapus), MALINOVIC 7, Szűcs, Draskovics, Kemény 2, Szmetán, Glendza 1. Edző: György László.

Kiállítások: 2 perc, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2.

A Balaton-parti csapat kezdte jobban a találkozót, Bősz Dániel remek védéseivel és a gyors támadó befejezésekkel 6-2-re elhúztak, így a hazaiak edzőjének már a 9. percben időt kellett kérnie. A rövid szünetet követően sem változott a játék képe, a vendégek szebbnél szebb akciókkal játszották át a komlói védelmet, és a visszatérő Topic góljaival a félidő derekára 6-11 állt az eredményjelzőn.

A fürediek védekezése nem ízlett a hazaiaknak, Kilvinger mesternek a 20. percben már a második időkérését is ki kellett használnia. A Komló kapust cserélt, de hiába zárkóztak fel ezt követően négy gólra (8-12), Bóka és Topic révén a Füred könyörtelenül kihasználta a hibákat. Három perccel a szünet előtt már nyolctalálatnyi volt a különbség (10-18), ekkor a baranyaiak támadásban átálltak a 7-6 elleni játékra, de az emberelőnyük ellenére is csak egy gólt faragtak hátrányukból a lefújásig (12-19).

A második játékrész elején továbbra is jól működött Bősz és a füredi védelem közötti összhang, a hazai támadások vagy a blokkban, vagy a füredi kapus kezében haltak el. A jó védekezéshez pontos befejezések is társultak a támadójátékban, Szöllősi átlövésével közel kerültek a vendégek a tízgólos álomhatárhoz (13-22).

Zobec vette vállára a komlóiakat, aki zsinórban négyszer mattolta Bőszt, így a 46. percre visszaállt a félidei differencia (19-26). Ezt követően azonban hétperces füredi gólcsend következett, a hazai kapuba visszaálló Granic bravúrjaival és Oláh góljaival nyolc perccel a vége előtt négyre zárkózott fel a Komló (22-26).

A hajrában a remekül játszó és végül hét találatig jutó Malinovic nyugtatta meg a vendégeket, és a találkozó végéig már nem engedték ki kezükből a megszerzett előnyt, ezzel újabb fontos két pontot gyűjtve a dobogóért vívott harcban (26-30).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!