Nem borította a papírformát a VKKFT

Picit sem vette félvállról a MOL-Pick Szeged a Veszprémi KKFT elleni elődöntőt a Magyar Kupában vasárnap. A Tisza-partiak simán jutottak a fináléba, a fiatal bakonyiak ma bronzmeccset játszhatnak.

Horváth Gábor

Tóth Péteréknek nem volt esélyük Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

VKKFT–Szeged

21-41 (11-23)

Szigetszentmiklós. V.: Bócz, Wiedemann. Veszprémi KKFT: Borbély 1 – Tóth P., Kristóf 2, Bugyáki, Vajda 4, Fazekas 5, Hári. Csere: Miklós (kapus), Éles 5, Szeitl L., Szakály, Somogyi 2, Szmetán P., Seregi 1, Széles, Tóth A. 1. Edző: Tombor Csaba. MOL-Pick Szeged: Mikler – Radivojevics 8 (4), Kasparek 4, Bombac 1, Bánhidi 3, Bodó 4, Kallman 2. Csere: Alilovic (kapus), Canellas 2, Gaber 3, Sostaric 5, Mackovsek 5, Zsitnyikov 1, Stranovsky, Rosta M. 3, Edző: Juan Carlos Pastor. Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 4/4.

A Magyar Kupa idei négyes döntőjének második elődöntőjében is egyértelműek voltak az esélyek. Az NB I fiatal újonca nézett farkasszemet a 2019-es kupagyőztessel. Mivel tavaly a koronavírus-járvány miatt nem fejeződött be a sorozat, a szegediek címvédőként érkeztek Szigetszentmiklósra.

Tóth Péteréknek nem volt esélyük Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport
Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

A Tisza-partiakon látszott, hogy semmiképpen sem szeretnék, hogy az ifjú bakonyiak vérszemet kapjanak, hiszen a bajnoki meccseken már megismerték a VKKFT-ben rejlő erőt. Mindkét találkozó szorosan alakult a két együttes között. Két gyors találattal kezdett a Szeged, amelyet az sem zavart meg, hogy egyik alapembere, a svéd Kallman hamar kivált sérülés miatt. Akadt szép támadása a Veszprémnek, ám a fiatalok sok labdát adtak el, védekezésben pedig nem voltak hatékonyak, 14. perc: 6-10. Folyamatosan nőtt a VKKFT hátránya, Fazekasék dolgát nehezítette, hogy Mikler jól védett. Tombor Csaba időkérésekkel próbálta feltüzelni csapatát, de a fináléba kerülés sorsa gyorsan eldőlt, az első félidőt követően már 12-vel vezettek a Tisza-partiak.

A folytatásban kicsit már tartalékoltak is a felek a hétfői folytatásra. A Szegednek nem lesz könnyű dolga, Kallman mellett Bánhidi és Stranovsky is megsérült a meccsen. Ahogyan az várható volt, a két nagyágyú, a Telekom Veszprém és a MOL-Pick Szeged jutott a fináléba, amely ma 19.45-kor kezdődik. Előtte, 17.30-tól rendezik meg a Balatonfüred–VKKFT bronzcsatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!