A VLS Veszprém hazai pályán még nem kapott ki

Az NB III Nyugati csoportjának utolsó fordulójára maradt a döntés a bronzérem sorsáról. Az egy ponttal jobb pozíció­ban álló VLS Veszprém a Mosonmagyaróvárt fogadja, a rivális Nagykanizsa a Tatabányához utazik.

Rónai Tamás

A VLS (pirosban Major) egypontos előnyben van vetélytársával szemben

Fotó: Penovác Károly/Napló

A harmadosztály előző körében a bakonyiak az egyaránt 16-16 gólos Nagy Richárd és Major Norbert góljaival kétszer is vezettek a ZTE második csapatának otthonában, de a hibáknak köszönhetően a hazaiak a második félidő­ben kontratámadásokkal 6-2-es ve­reséget mértek a VLS-re.

– Minden csapattal előfordul az, hogy amit a meccs előtt eltervezett, az a pályán nem feltétlenül valósul meg. A második egerszegi gólig jól teljesítettek a srácok, kétszer is nálunk volt az előny, de a második játékrész elején kapott újabb gól olyan törést okozott a csapatnál, amilyet még eddig talán soha. Ennek az eredménye lett ez a „súlyos” vereség, ami a mérkőzés összképe alapján nem volt benne a játékunkban. A felelősség természetesen közös, 50-50 százalékban osztozik ezen az edző és a játékosok. Gyorsan el is felejtettük ezt a találkozót, próbáltuk magunkat minél hamarabb túltenni a következő feladat előtt – nyilatkozta Pető Tamás, a VLS vezetőedzője.

A hetek óta az üldöző szerepét betöltő kanizsaiak nem tudták kihasználni Pető Tamásék botlását, és a listavezető III. Kerület elleni gól nélküli döntetlennel 66-ra növelték pontjaikat a 67 pontos Veszprém mögött. Az utolsó körben a második helyezett Mosonmagyaróvár látogat a királynék városába, a csapat már tét nélkül léphet pályára, mivel szerdán 4-3 arányban maradt alul a már kieső THSE otthonában. Ezzel eldőlt, hogy a Kecskemét jut fel az NB II-be a visszalépő Iváncsa helyett, valamint az ezüstérmes pozíciójukat sem fenyegeti veszély.

A VLS (pirosban Major) egypontos előnyben van vetélytársával szemben
Fotó: Penovác Károly/Napló

A két csapat őszi mérkőzésén a VLS egy remek második félidő után a 77. percben egalizált, majd a győzelemhez is közel járt, de a 92. percben a hazaiak egy védelmi hibát kihasználva begyűjtötték a három pontot, így emiatt is fűtheti a veszprémi játékosokat a visszavágás.

– Mentálisan kellett a játékosokat helyre tenni a záró­csata előtt. Véleményem szerint a vasárnapi találkozón az fog dönteni, fejben ki lesz jobb állapotban. Két azonos képességű csapat fog egymásnak feszülni, de nekünk hazai pályán nem lehet más célunk, mint a győzelem. Bízom a játékosaimban, szeretnénk megtartani a hazai veretlenségünket és a dobogós helyünket. A csapatból alapvetően mindenki egészséges, remélhetőleg a legerősebb kerettel léphetünk pályára a Mosonmagyaróvár ellen – bizakodott a veszprémiek szakembere.

Szabó Péter, a Practical VLS Veszprém elnöke lapunknak elárulta, ha a vasárnap 18 órakor kezdődő találkozón a csapat megszerzi a bronzérmet, úgy az érmek átadására egy későbbi időpontban kerül sor, egy külön éremátadó ünnepség keretein belül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában