Az utolsó fordulóban dőlt el a pápaiak sorsa

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság utolsó előtti fordulójában kétgólos előnyt adott le a Perutz FC, mely a 86.percben még 2-0-ás nyerésre állt, ám a 92.percben már 2-2-t mutatott az eredményjelző, így a pápaiak sorsa az utolsó fordulóban dől el.

Haraszti Gábor

20210523 Pápa, Perutz stadion, Foci NB III: Perutz FC - THSE-Szabadkikötő. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos

Perutz FC – THSE-Szabadkikötő 2-2 (1-0)

Gsz.: Szilágyi, Skriba ill. Farkas, Dala

Pápa, Perutz stadion, 250 néző, v.: Bana (Kiss, Perák). Perutz FC: Szigeti – Nagy, Dóczi, Bence, Szalai – Koronczai (’86 Jurik) – Hanzl, Szilágyi, Kalász (’86 Illés), Kiss (’93 Iványi) – Skriba, vezetőedző: Takács Gábor.

THSE-Szabadkikötő: Czerula – Révész, Vidnyánszky, Marosi (’46 Fodor), Varga, Huszty (’77 Katona), Kádas (’46 Farkas), Földi (’46 Jakab), Szűcs, Kondor, Barabási (’46 Dala), asszisztensedző: Kenyó Zoltán.

A hazaiak léptek fel kezdeményezőleg előbb Koronczai fejese ment mellé, majd Skriba centerezését vágta ki Révész. A félidő derekán az addigi legnagyobb veszély alakult ki, Földi fejesét Szigeti bravúrral a jobb kapufára tolta. A 38.percben megszerezte a vezetést a Pápa, Nagy lövése kijött Czeruláról, a labdára Szilágyi csapott le és a kapu közepébe lőtt 1-0. A 43.percben ugyanez a forgatókönyv játszódott le, ám Czerula ezúttal fürgébb volt és felszedte Szilágyi elől a játékszert. A második félidőben is futószalagon jöttek a hazai lehetőségek, Kalász és Kiss kényszerítőzése után előbbi centerezett, Hanzl a kaputól öt méterre azonban rosszul vette át a labdát. A folytatásban Szilágyi és Skriba is közel járt a második pápai gólhoz, ám mindketten rossz döntést hoztak.

A 64.percben a szórványos vendég próbálkozások egyikét láthattuk, Jakab lövését Szigeti tolta szögletre. A folytatásban előbb Skriba lőtt jó helyzetből a védőbe, majd Szilágyi nem tudta kicselezni a kimozduló kapust. A 75.percben Hanzlt buktatták a tizenhatoson belül, a jogos büntetőt Skriba magabiztosan értékesítette 2-0. A hajrá azonban nem várt fordulatokat tartogatott, a 86.percben ugyanis szabadrúgásból Farkas szépített. A 93.percben pedig jött a feketeleves, a csereként pályára lépő Dala lövése 16 méterről utat talált a lábak között a kapuba 2-2. Az utolsó másodpercben Dóczit állította ki egy szabálytalanság után a játékvezető, végül maradt a csalódást keltő döntetlen.

Takács Gábor: Ennyi helyzettel három mérkőzést meg lehetett volna nyerni. Nem játszottunk rosszul, a 86.percig az történt a pályán, amit szerettünk volna. Fogalmam sincs mi történt a hajrában, egy agyonnyert meccsen meg kell elégednünk az egy ponttal. Nem adjuk fel, jövő héten remélem fordul a kocka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában