Könnyedén nyert a Füred Orosházán

Tükörsima győzelmet aratott a Balatonfüredi KSE szerdán a sereghajtó otthonában, a férfi kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

Topicék nem adtak esélyt a hazaiaknak

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Orosháza–BKSE 22-35 (8-17)

Orosháza. V.: Bujdosó, Horváth. Orosházi FKSE: Özmusul – Pásztor M., Peskov 4, Tóth K. 4, Döme 3, Sakics 1, Ushal 4. Csere: Majdán (kapus), Lászlai 4, Kancel, Csányi, Szabó M., Kis A. 2, Arnóczki, Andrikó. Edző: Ratko Djurkovics.

Balatonfüredi KSE: Andó – Rodriguez 2, Kemény 4, Topic 6, Szűcs 2, Szöllősi 6 (2), Bóka 2. Csere: Bősz (kapus), Pulay 5 (1), Draskovics 4, Szmetán 1, Kőhegyi 2, Ág, Brandt 1, Edző: György László.

Kiállítások: 2, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 3/0, ill. 3/3.

Már a mérkőzés legelején látszott, hogy a hazaiaknak komoly gondot okoz a vendégvédelem feltörése: három füredi gólra egy válasz érkezett, és arra is hat percet kellett várni.

A BKSE türelmesen és taktikusan kézilabdázott, ennek pedig meg is volt az eredménye. A fürediek sikeresen tartották maguk mögött a riválist, majd hamarosan a különbség is nőni kezdett. Míg a 10. percben 4-5 volt az eredmény, a 19. percben már 8-4-re vezettek Szöllősi Balázsék.

Nem sokkal később Kemény László növelte tovább az előnyt, amely a 23. percben már hat gól volt, 6-12. A folytatásban aztán még nagyobb volt a vendégek fölénye, a pihenőre 8-17-es eredménnyel vonultak a csapatok.

Topicék nem adtak esélyt a hazaiaknak
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A második játékrész elején nem kellett sokat várni arra, hogy a Balaton-partiak kétszámjegyűre hízlalják a különbséget, Topic volt eredményes, 8-18.

Nyugodtan csordogált tovább a mérkőzés. A hazaiak olykor megvillantak, a BKSE pedig rendkívül magabiztosan tartotta kézben az irányítást.

Tíz perccel a vége előtt 29-19-re vezetett a Füred, amely még egy lapáttal rá tudott tenni, s végül 13 találattal bizonyult jobbnak.

Ratko Djurkovics: – Egy minőségi riválissal szemben maradtunk alul, sajnos nem tudunk tartósan jó teljesítményt nyújtani.

György László: – Nem számítottunk ilyen nagyarányú győzelemre. Védekezésben és támadásban egyaránt fegyelmezettek voltunk, ráadásul több jó egyéni teljesítmény is akadt. Vannak sérültjeink, problémáink, így még értékesebb a két pont. Örülök, hogy sikerült újabb lépést tennünk céljaink megvalósítása felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!