Pont nélkül maradtak a fürediek

A labdarúgó NB III Nyugati csoportjának 35. fordulójában a Gárdony vendége volt a Balatonfüred és egy gólos vereséget szenvedett.

Juhász-Léhi István

Gárdony–Balatonfüredi FC 1–0 (0-0)

Agárd, 100 néző. Vezette: Katona. Gárdony: Erdélyi – Ujvári, Koromczai, Cziklin (Király), Rigó (Patócs), Balogh (Tóth), Mód, Rodenbücher, Sárossy, Kercsó, Szabó. Edző: Oláh Attila.

Balatonfüred: Keserű – Géringer, Schillinger, Imre I. (Tamás Sz.), Szalai, Tetézi (Pápai), Burucz, Pécseli, Bartha, Szabó, Bene (Róth). Edző: Borgulya István.

Gól: Rigó (70.).

Kiállítva: Tamás Sz. (94.).

Esőre álló időben, gyér érdeklődés mellett kezdődött meccs, ahol a vendég Füred azonnal magához ragadta a kezdeményezést: a 2. percben Imre István 20 méterről lövésre szánta el magát, a labda a felső lécen csattant, miközben Erdélyi kapus dermedten nézte a történéseket.

Néhány perccel később ismét Imre István lőtt, a labda ezúttal a jobb alsó kapufától nem sokkal hagyta el a játékteret. Ezután is a BFC irányított, a vendéglátók leginkább a védekezéssel volta elfoglalva, éspontrúgásokból próbáltak a vendégkapu elé kerülni.

A szünet után álmosan vetette magát a küzdelembe a Füred, mintha az öltözőben maradtak volna a piros-fehérek. A hazaiak át is vették az irányítást, egyre többször veszélyeztettek. A 70. percben egy hazai baloldali szögletnél Keserű kapus a labda alá futott és az ötösön belül álló Rigóra, majd a kapuba pattant a labda, 1-0.

Megélénkült a játék, Borgulya mester cserékkel igyekezett frissíteni, be is szorította a BFC a Gárdonyt, akik foggal-körömmel védekeztek. Az utolsó füredi passzokba hiba csúszott, vagy az önkívületben védő Erdélyi mentett.

A 94. percben utolsó emberként szabálytalankodott Tamás Szabolcs, aki a kiállítás sorsára jutott. Ez már nem osztott, szorzott, ez az nap nem a vendégeké volt, mert a második félidőben későn ébredtek, és már nem volt töltényük a lelkes hazaiak ellen.

Borgulya István: – Két félidős volt a mérkőzés: az első negyvenöt perc a miénk volt, de nem tudtunk gólt szerezni. Fordulás után ránk jött a Gárdony, ekkor mi talán tompábbak, enerváltabbak voltunk, majd egy pontrúgás után megszerezték a gólt, ami megpecsételte a sorsunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!