Hétvégén újabb lehetőség előtt

2021.05.04. 18:32

VESC: ha nem sikerül visszavágni, akkor az NB I utolsó helyezettjével folytatják

Háromszettes vereséget szenvedett a Veszprémi Egyetem SC NB II-es női röplabdacsapata a Kispest elleni osztályozó első találkozóján.

B. Virág Rita

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Nagy Lajos/Napló

VESC–Kispest 0-3 (-21, -16, -20)

Veszprém. V.: Árpás, Szarka. Veszprémi Egyetem SC: Horváth-Kötél, Molnár-Pintér, Pusztay, Monteiro, Rivnyák, Szvath, Bozsó, Miklós, Szalai, Májusi, Szentesi, Dordzsceren, Tóth L. (liberó), Iglói (liberó). Edző: Szokolikné Kalmár Judit.

Kispest: Lados, Wirth, Benedek, Kőszegi, Papp-Lukács, Veress, Horváth D., Törköly, Vígh, Lisztes, Szabó, Verebélyi, Sipos (liberó), Ladányi (liberó). Edző: Takács Gergely.

Az NB I-be való feljutásért a keleti bajnokkal, a Kispesttel mérte össze erejét a nyugati első helyezett, a Veszprém Egyetem SC.

Szokolikné Kalmár Judit, a veszprémiek vezetőedzője lapunknak elmondta, az összecsapás előtt edzőtársával, Fehér Tiborral igyekeztek levenni a terhet a lányokról, és arra kérték őket, ne aludjanak bele az első szettbe. Jól is kezdtek a hazaiak, azonban egyre több hiba csúszott a játékba, és a Kispest a játszma hajrájában jobban összpontosítva vezetést szerzett.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Sajnos továbbra sem találta a ritmust a VESC, a veszprémiek jóval valós tudásuk alatt teljesítettek, így 2-0-ra nőtt a vendégek előnye.

A harmadik felvonás már szorosabban alakult, ám nagyon sok volt hiba, így ez a szett is a Kispesté lett.

Szokolikné Kalmár Judit vezetőedző hangsúlyozta, a pozitívum, hogy nem játéktudásban maradtak el riválisuktól. A sok-sok technikai és sánchiba inkább az idegességből adódott. A visszavágón, ha sikerül 3-0-ra vagy 3-1-re nyerni, akkor aranyszett dönt a feljutásról.

Más eredmény esetén az NB I utolsó helyezettjével, a PVSK-val játszik a VESC a feljutásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!