Idén is megrendezik a speciális szabályú tihanyi hosszú távú versenyt

Harmadik alkalommal rendezik meg a 1 Way Ticket Run elnevezésű speciális ultrafutó versenyt, amelynek női és férfi címvédőjével beszélgettünk. Fűrész Edit 148, Csécsei Zoltán 242 kilométert teljesített a tavalyi megmérettetésen, mindketten úgy érzik, idén többre lesz szükség az aranyéremhez.

Horváth Gábor

Fűrész Edit tavaly nagyot ment, 148 kilométeres teljesítménnyel lett első

Forrás: a szervezők

Idén is összegyűlnek a tihanyi Belső-tónál a futók az ország egyik legérdekesebb versenyére. A 1 Way Ticket Runnak nincs előre meghatározott távja, csak annyi a szabály, hogy egy óra alatt le kell futni 6706 métert. Ez így nem tűnik nehéznek, de ha hozzátesszük, hogy minden egyes órában új futam indul, máris érdekesebb a dolog. A verseny az utolsó emberig tart, azaz ha valaki mellől elfogynak a riválisok, bajnoknak vallhatja magát.

A 2020-as megmérettetést Csécsei Zoltán nyerte meg, a klasszis ultrafutó 242 kilométert teljesített. A péntek este rajtoló viadal vasárnap hajnalban ért véget.

Az ország egyik legsikeresebb ultrafutója, Csécsei Zoltán idén is esélyesként áll rajthoz

– Korábban sosem csináltam hasonló dolgot, mindenképpen szerettem volna kipróbálni magam ebben is – tekintett vissza a tavalyi 1 Way Ticket Runra Csécsei Zoltán, aki elmondása szerint titkon remélte, hogy összejöhet az első hely.

A 24 órás futószalagos világcsúcstartó, 24 órás országos csúcstartó, Spartathlon ezüstérmes jól lőtte be az esélyeket, mondhatni magabiztosan nyert, volt még a lábában jó néhány kör, amikor a szintén hatalmasat küzdő Geszti Péter kiszállt a versenyből.

– Csak saját magamra koncentráltam. Negyvenperces köröket mentem, ezt tudtam tartani, a 20 perc regenerációs idő pedig sok mindenre elég. Az ilyen típusú verseny könnyebb, mint a megállás nélküli. Mentális mélypontom nem is volt, arra figyeltem, hogy mindig a következő körre összpontosítsak. Fizikailag persze akadtak problémáim, a második éjszaka már nem annyira tetszett, de vállalható volt a mozgásom – fogalmazott lapunknak Csécsei Zoltán, aki várja az idei megmérettetést. Tudja, hogy nem ígérkezik könnyűnek, ugyanakkor bizakodóan tekint a küzdelemre.

Fűrész Edit is tavaly debütált a speciális tihanyi versenyen, ahol nagyot ment, 148 kilométeres teljesítménnyel lett első a hölgyek között.

Fűrész Edit tavaly nagyot ment, 148 kilométeres teljesítménnyel lett első Fotó: a szervezők

– Tavaly minden új volt, úgy érzem, nagy előny, hogy már tudom, mire lehet számítani. Szenzációsan éreztem magam, akadt ugyan egy holtpontom, de amikor túltettem magam rajta, jobban voltam, mint előtte. Valamiért nagyon fekszik nekem ez a verseny, van pihenő és nem kell annyira hajtani. Én pedig szívesen „elfutkározok” akármeddig – mondta Fűrész Edit, megjegyezve, a 1 Way Ticket Run fejben komoly játszma. Ő az említett mélypontot követően olyan mentális állapotba került, hogy azt érezte, megállíthatatlan. Számít rá, hogy idén még nehezebb dolga lesz, és hatalmasat kell majd küzdeni a bajnoki címért.

Fűrész Edit gyerekkora óta sportol, de a versenyszerű futás nyolc éve, egy munkahelyi váltóval jött vissza az életébe. Onnantól pedig nem volt kérdés, hogy mit hoz a folytatás, egyre több versenyen indult. Fokozatosan emelte a távot, így „csúszott bele” az ultrázásba is.

A 3. Riska 1 Way Ticket Run résztvevői pénteken 18 órakor állnak először rajthoz a tihanyi Belső-tónál kialakított versenyközpontban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában