Remekül futballoztunk a németek ellen, ám búcsúzni kényszerültünk

Fantasztikus bravúr közelében volt a magyar labdarúgó-válogatott, amely sokáig vezetett Németország ellen az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában. Két gólt lőttünk a hazaiaknak, ám a hajrában riválisunk egyenlíteni tudott.

Horváth Gábor

Hungary's midfielder Andras Schafer (R) celebrates scoring his team's second goal with his teammates during the UEFA EURO 2020 Group F football match between Germany and Hungary at the Allianz Arena in Munich on June 23, 2021. (Photo by KAI PFAFFENBACH / POOL / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Kai Pfaffenbach

A magyar válogatott úgy lépett pályára a csoportkör utolsó fordulójában, hogy egy győzelemmel kivívhatja a továbbjutást. A siker bravúrkategóriába tartozott a bombaerős németek otthonában, igaz, a világbajnok franciák ellen a mieink megmutatták, hogy képesek a meglepetésre.

Nemzeti együttesünk egy, Németország három ponttal várta a találkozót. A csoport másik két tagja, a már biztos továbbjutó Franciaország (4 pont) és Portugália (3) Budapesten meccselt egymással.

Ahogyan arra számítani lehetett, hazai labdabirtoklási fölénnyel kezdődött az összecsapás. A németek ráadásul veszélyesek is tudtak lenni, a negyedik percben Kimmich vett át szépen egy labdát, amit a kapura is tudott irányítani, szerencsére Gulácsi a helyén volt.

A magyar válogatott egyre bátrabban játszott, igyekeztünk megbecsülni a megszerzett labdát.

A 11. percben egy ilyen megbecsült labdát Sallai kanyarított középre, méghozzá igen pontosan, a jól érkező Szalai Ádám pedig a kapu bal oldalába fejelt. Neuernek esélye sem volt, 0-1.

Tíz perccel később Hummels fejelt kapufát egy szöglet után, majd Ginter közeli próbálkozását védte Gulácsi.

Nagy volt a német nyomás, a mienk nem sokat találkoztak a játékszerrel. Ugyanakkor rendkívül fegyelmezetten tették a dolgukat játékosaink, akik olykor meg tudtak lódulni.

A félidő második felében Németország meddő fölényben volt, komolyabb lehetőséget nem tudott kialakítani, maradt a magyar vezetés a szünetre.

A második játékrész elején is folytatódott nemzeti együttesünk szervezett futballja.

Nemcsak szervezetten, hanem harcosan is játszottunk.

A 66. percben sajnos jött egy hiba, Gulácsi rosszul jött ki kapujából, Hummels kapura fejelt, Havertz pedig a hálóba bólintott közvetlen közelről, 1-1. Nem sokáig kellett azonban szomorkodnunk, a középkezdést követően remek támadást építettünk, amelynek a végén Szalai Ádám ugratta ki Schäfer Andrást, aki Neuer mellett a kapuba fejelt, 68. perc: 1-2. Hiába játszottunk nagy szívvel, nem bírtuk a nyomást, a 84. percben Goretzka lövése talált utat Gulácsi kapujába, 2-2.

A csoport másik mérkőzésén: Portugália–Franciaország 2-2.

Az E csoportban: Svédország–Lengyelország 3-2, Szlovákia–Spanyolország 0-5. A csoport végeredménye: 1. Svédország 7 pont, 2. Spanyolország 5, 3. Szlovákia 3, Lengyelország 1. Svédország és Spanyolország jutott tovább.

Németo.–Magyaro. 2-2 (0-1)

München. V.: Németország: Neuer – Ginter (Volland, 82.), Hummels, Rüdiger – Kimmich, Kroos, Gündogan (Goretzka, 58.), Gossens (Musiala, 82.) – Havertz (Werner, 68.), Sané – Gnabry (Müller, 68). Szövetségi kapitány: Joachim Löw.

Magyarország: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego, Kleinheisler (Lovrencsics, 88.), Nagy Á., Schäfer, Fiola (Nikolics, 88.) – Sallai (Schön, 74.), Szalai Á. (Varga K., 82.) Szövetségi kapitány: Marco Rossi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában