Nagyszerűen teljesítettek a VEDAC atlétái Szombathelyen

Remek egyéni csúcsokat értek el a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) versenyzői a XIII. Németh Pál Emlékversenyen, Szombathelyen.

B. Virág Rita

Csekő Miklós a juniorok között is bizonyíthat

Forrás: VEDAC

Az olimpia előtti utolsó kvótaszerzési lehetőség volt a hazai dobóatléták számára a rangos nemzetközi viadal. Ugyan sem veszprémi, sem további magyar kvótaszerzés nem sikerült, de többen is kimagaslóan szerepeltek.

Pásztor Bence kalapácsvető 73,43 méteres új szezoncsúcsot ért el, amivel a második helyet szerezte meg. Zentai Tibor tanítványa ugyan most lemaradt az olimpiáról, ám hétről hétre jobb formát mutat, és jó eséllyel pályázik a következő évek világversenyeire.

Az U23-as EB-re készülő Czeller Gábor 67,38 méterrel az ötödik helyen zárt.

Csekő Miklós két aranyérmet is bezsebelt, U18-as ifjúsági korúként megnyerte a juniorok versengését és saját korosztályát is. Mindkét eredmény nagyon fontos: előbbivel bebiztosította helyét az U20-as válogatottban, és részt vehet a junior Eb-n. Az ifik között pedig 78,74 méteres hatalmas egyéni rekordnak örülhetett, amivel jelenleg második a világranglistán. Férfi diszkoszvetésben Strigencz Zalán ezüst-, Mozsdényi Dávid bronz­érmet szerzett.

Csekő Miklós a juniorok között is bizonyíthat
Fotó: VEDAC

A nőknél, az ifi kalapácsvetők mezőnyében született remek VEDAC-os eredmény: Csatári Jázmin megnyerte a versenyt, új egyéni csúccsal. A felnőttek között Gombás Petra ötödik, Csatári Jázmin hatodik, Csatári Dominika tizedik.

Eredmények. Férfi. Diszkoszvetés: 2. Strigencz Zalán 53,29, 3. Mozsdényi Dávid 50,76, 4. Péringer Márk 49,59. Kalapácsvetés: 2. Pásztor Bence 73,43, 5. Czeller Gábor 67,38, 7. Minyó Bence 55,06. Kalapácsvetés (6 kg): 1. Csekő Miklós 71,62. Kalapácsvetés (5 kg): 1. Csekő Miklós 78,74.

Női. Kalapácsvetés: 5. Gombás Petra 57,27, 6. Csatári Jázmin 56,81, 10. Csatári Dominika 49,67. Kalapácsvetés (3 kg): 1. Csatári Jázmin 69,02.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában