röplabda eb

2021.08.12. 20:55

Balatonfüredi játékos a válogatott keretben

Kihirdette az Európa-bajnokságra utazó keretét Jakub Gluszak, a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.

MTI

A lengyel szakember a múlt heti Savaria Kupán szerepelt 15 játékos közül végül a center Kump Alízt nem nevezte a 14-es keretbe, amelyben így a megszokott négy nyitásfogadó és négy center helyett előbbiből öt, utóbbiból három szerepel.

A legtöbb játékost, ötöt a Vasas Óbuda adja, az UTE-t ketten, míg a Békéscsabát, a bajnok Nyíregyházát és a balatonfüredi Szent Benedek RA-t egy-egy röplabdázó képviseli. Hárman külföldön játszanak, az előző idényben Kaposváron szerepelt Szűcs Kingának pedig egyelőre nincs klubja.

A magyarok a jövő szerdán rajtoló kontinenstornán először jövő pénteken, a szlovákok ellen lépnek pályára, majd sorrendben a svájciakkal és az olaszokkal, egy szünnap után pedig a házigazda horvátokkal, végül a fehéroroszokkal találkoznak. A csoportokból az első négy kerül a nyolcaddöntőbe, továbbjutás esetén a magyarok Belgrádban folytatják szereplésüket a szeptember 4-ig tartó viadalon.

A keret. Centerek: Gyimes Zsófia (UTE), Papp Orsolya (Vasas Óbuda), Pekárik Eszter (Békéscsaba). Feladók: Bagyinka Fanni (UTE), Király-Tálas Zsuzsanna (Vasas Óbuda). Feladóátlók: Németh Anett (SC Potsdam, német), Vezsenyi Adrienn (Vasas Óbuda).Liberók: Juhár Dalma (Vasas Óbuda), Tóth Fruzsina (Fatum Nyíregyháza). Ütők: Kiss Gréta (Szent Benedek RA), Pallag Ágnes (VfB Suhl, német), Szakmáry Gréta (Aydin Büyüksehir Belediyespor, török), Szűcs Kinga (klub nélküli), Török Kata (Vasas Óbuda).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!