A harmadik kupakör következik

2021.09.18. 07:00

A gyirmótiakat fogadja az Ajka

Az NB I idei egyik újoncát, a Gyirmót FC Győrt fogadja vasárnap az FC Ajka a labdarúgó Magyar Kupa harmadik fordulójában.

Horváth Gábor

Gaál Bálinték akár a továbbjutást is kivívhatják

Fotó: Penovác károly/Napló

A két együttes az elmúlt időszakban többször is találkozott egymással az NB II.-ben. A gyirmótiaknak olyan jól sikerült az előző idény a második vonalban, hogy kivívták a feljutást, a második helyen végeztek a Debreceni VSC mögött.

Az FC Ajka is remek szezont teljesített tavaly, hiszen a klub történetének legjobb szereplésével ötödik lett a tabellán. A Veszprém megyeiek tavaly októberben, hazai pályán két vállra fektették (2-0) a Gyirmótot, idegenben viszont vereséget szenvedtek riválisuktól, amely áprilisban 1-0-ra nyert. Ami az aktuális évadot illeti, az NB I.-es újonc hat bajnokin három döntetlent és három vereséget tud felmutatni, s ezzel a sereghajtó pozíciót foglalja el. Csertői Aurél alakulata a legutóbbi körben, szeptember 10-én 5-0 arányban maradt alul Debrecenben.

Gaál Bálinték akár a továbbjutást is kivívhatják Fotó: Penovác Károly/Napló

Az FC Ajka jelenleg 15. a 20 csapatos NB II.-ben. Kis Károly legénysége a szerdai hétközi játéknapon otthon tartotta a pontokat a Békéscsabával szemben. Ez volt a társaság idei második sikere, két döntetlen és négy vereség mellett.

– Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz. A vezetésünk után többször is eldönthettük volna a találkozót, sajnos kihagytuk a helyzeteket, amiért majdnem nagy árat fizettünk. Összességében, úgy gondolom, megérdemelten nyertünk – nyilatkozta a szerdai meccs után Kis Károly. Az ajkaiak még nem kaptak ki idén otthonukban, a Gyirmót viszont pihentebben várhatja a 17 órakor kezdődő kupatalálkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!