labdarúgó NB II

2021.09.28. 20:21

Folytatná nyertes sorozatát az FC Ajka alakulata

Értékes idegenbeli győzelem után léphet pályára az FC Ajka, amely szerdán a Szegedet fogadja a labdarúgó NB II-ben.

Horváth Gábor

Az ajkaiak idén még nem kaptak ki otthon

Fotó: Penovác Károly/Napló

Két bajnoki sikert tudhat a háta mögött az FC Ajka, amely hazai pályán két vállra fektette a Békéscsabát, majd múlt vasárnap először nyert idegenben ebben a szezonban. Kis Károly együttese a III. Ker. TVE otthonából távozott pontokkal. A Veszprém megyeiek Gaál Bálint értékesített büntetőivel 2-0-ra vezettek az első félidőt követően, a szünet után pedig Tar Zsolt és Lehoczky Roland is betalált (mindkét alkalommal Gaál Bálint adta a gólpasszt).

A fővárosiak a hajrában szépítettek, de az ajkai (2-4) sikert ez nem veszélyeztette.

– Az utóbbi időben többször is jó teljesítményt tudtunk nyújtani, még akkor is, ha a végeredmény végül nem nekünk kedvezett. Bíztunk benne, hogy sikerül végre idegenben nyernünk. A III. Ker. TVE nem rossz csapat, hiszen több tapasztalt játékossal is rendelkezik, örülünk a sikernek, ami megérdemelt volt. Külön öröm, hogy négyszer is a kapuba tudtunk találni – tekintett vissza dicsérően a múlt vasárnapi bajnokira Kis Károly.

Az ajkaiak idén még nem kaptak ki otthon Fotó: Penovác Károly/Napló

Az ajkai mester tisztában van vele, hogy most nehezebb feladat következik együttese számára, még akkor is, ha ezúttal otthon kell szerepelnie. Szerdán 18 órakor a Szeged-Csanád látogat a Veszprém megyei zöld-fehérekhez.

– A szegediek erősödtek a nyáron, és nagy tervekkel indultak el a szezonban. Agresszív, erős ellenfélről van szó, de bízom benne, hogy tudjuk folytatni jó sorozatunkat – mondta lapunknak Kis Károly, aki sérülés miatt nem számíthat Görgényire, és Lehoczky játéka is kérdéses. Az ajkaiak a 13., a vendégek a 7. helyről várják az összecsapást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!