Több technikai újítást is bevezettek

2021.09.30. 19:39

Tájfutás: különlegességek fokozták a szurkolói élményt

A Veszprémi Honvéd SE (VHS) rendezte meg Győrben a tájfutók rövid távú és sprint váltó országos bajnokságát, amely több újítást is hozott, és nagyszerűen sikerült.

Horváth Gábor

A V18-as váltóknál az első két helyet veszprémi csapat szerezte meg

Fotó: VHS/Bálint Mónika

Kitűnőre vizsgázott Győrben a veszprémi szervezőcsapat, amely nagy fába vágta a fejszéjét, hiszen a városi környezetben bonyolított futamok komplex szervezést igényelnek, főleg, ha nem hazai a terep.

Az országos bajnokság ráadásul ezúttal világranglista-futammal és a Magyar Honvédség Tájékozódási Futó Bajnokságával is kiegészült.

Az N16-os kategóriában az első öt helyezést a VHS hozta el Fotó: VHS/Bálint Mónika

„A VHS kiemelt célként kezelte a sportág szélesebb körben való népszerűsítését is. Ennek érdekében – a tájfutás hazai történetében egyedülálló módon – helyszíni LED-falas és online élő közvetítés, illetve GPS-es nyomkövetés is fokozta a szurkolói élményt. A közel egyéves megfeszített szervezőmunkának, Győr lenyűgöző belvárosának, a színvonalas pályakitűzésnek és a minden tekintetben magasra tett mércének köszönhetően végül olyan bajnoki hétvégét sikerült zárni, melyre azóta is folyamatosan érkeznek a pozitív visszajelzések” – tudtuk meg a veszprémi egyesülettől.

A bakonyiak a rendezés mellett a versenyzésben is je­leskedtek, utánpótlás-tájfutóik kimagaslóan teljesítettek a rekordnagyságú, közel 1200 fős mezőnyben. Különösen az N16-os és V18-as kategóriákban mutatták meg dominanciájukat a VHS sportolói.

Megtudtuk, az első nap délelőttjén lebonyolított selejtezők helyszínét a Sziget városrész parkjai és lakótelepei adták. A gyors futást lehetővé tévő pályákon jellemzően az esélyesek jutottak tovább a délutáni döntőbe, amelyet a belváros udvaraiban és a Káptalandomb sikátoraiban rendeztek. A rendezők még olyan „ínyencséggel” is kedveskedtek a sportolóknak, hogy a Győri Egyházmegye támogatásának köszönhetően, kizárólag a verseny kedvéért a laikusok számára egyébként nem látogatható egyházi ingatlanokat is megnyitottak.

A második napon a győri Széchenyi Egyetem campusa adta a sprint országos váltóbajnokság helyszínét. A gyors pályákat néhány cselesen elhelyezett pont fűszerezte, és a versenyzőknek a nagy épülettömbök megkerülésekor a legoptimálisabb útvonalválasztás jelentette a fő feladatot. A VHS versenyzői itt is kitettek magukért, több dobogós és bajnoki pontszerző helyet is elértek.

A V18-as váltóknál az első két helyet veszprémi csapat szerezte meg Fotó: VHS/Bálint Mónika

Veszprémi eredmények, rövidtávú ob, A döntők, F14: 13. Nagy Bence. F16: 3. Barát Miklós, …14. Szalontai Soma, …17. Blaskó Benedek, …21. Kovács Jeromos. F18: 5. Bálint Ádám. F20: 6. Bálint Benedek.

N14: 13 Heizer Alíz. N16: 1. Máramarosi Rita, 2. Lantai Lili, 3. Engi Lilien, 4. Gaschler Emma, 5. Ódor Laura, …12. Máramarosi Anna. N18: 10. Pegán Ágnes, …13. Szalontai Sára. N20: 6. Lantai Boróka. N21: 3. Mérő Dominika.

Sprint Országos váltóbajnokság, V18: 1. Lantai Lili, Barát Miklós, Bálint Ádám, Máramarosi Rita, 2. Engi Lilien, Angyal Dániel, Kovács Márk, Ódor Laura, …10. Máramarosi Anna, Szalontai Soma, Blaskó Benedek, Gaschler Emma.

V21: 5. Lantai Boróka, Bálint Gergő, Bálint Benedek, Mérő Dominika.

V105: 8. Tóth Attila, Gaschler-Gyeviki Nóra, Vajda Zsolt.

V135: 7. Máramarosi István, Széplaki Erika, Bálint Bence.

V195: 2. Horváth Tivadar, Kaszásné Boa Ágnes, Bikki Sándor, …5. Korbély Tibor, Böröczkyné Makai Anna, Bacsó Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!