Harcra buzdítja övéit Fehér Zsolt futsaledző

A Debreceni EAC elleni ütközettel folytatja szereplését a futsal NB I.-ben a Balaton Bútor FC Veszprém, amely ebben az idényben eddig „két­arcú”: hazai pályán sikeres, idegenben gyengélkedik.

Horváth Gábor

Fehér Zsolt szakvezető kemény összecsapásra számít

Fotó: Penovác Károly/Napló

Hat forduló telt el a futsalélvonal 2021–2022-es kiírásából. Az előző szezonban bronzérmes és magyarkupa-győztes veszprémiek számára érdekesen alakult az elmúlt két hónap. A csapat hazai környezetben magabiztos, jó játékkal maximális pontszámot gyűjtött, két vállra fektetve a címvédő Haladást, az Újpestet, valamint a TFSE gárdáját. Idegenben viszont meglepetésre csupán egy pontot tudott szerezni Fehér Zsolt legénysége, amely kikapott a Nyírgyulaj vendégeként, döntetlent játszott Kecskeméten, legutóbb, hétfőn pedig az Aramis SE otthonában maradt alul.

Utóbbi összecsapás 6-2-re végződött úgy, hogy a bakonyiak szereztek vezetést, a folytatásban viszont gyenge volt a helyzetkihasználásuk, hátul pedig nem voltak elég határozottak és pontosak.

– Azt kell mondanom, hogy az egyéni hibáknak köszönhetően nem tudtuk megszerezni a három pontot Budaörsön –reagált lapunk érdeklődésére Fehér Zsolt.

A Balaton Bútor FC Veszprém szakvezetője visszatekintve elmondta, hátrányban igyekeztek átalakítani játékukat, jöttek is a helyzetek, kapufát lőttek, majd egy újabb nagy baki megpecsételte a sorsukat.

A vezetőedzőtől megkérdeztük, mi lehet az oka annak, hogy együttese a hazai jó formát egyelőre képtelen idegenben megmutatni.

Fehér Zsolt szakvezető kemény összecsapásra számít
Fotó: Penovác Károly/Napló

– Saját otthonában mindenki jobban tud bizonyítani, és általában a szebbik arcát mutatja. Ez velünk sincs másképp, de ez nem lehet kifogás, ha jól akarunk szerepelni, idegenből is kellenek a pontok. Elsősorban mentális problémát látok, fejben nem vagyunk ott kellőképpen. Az Aramis SE ellen is vezettünk, uraltuk a játékot, aztán mégis jöttek a hibák – fogalmazott Fehér Zsolt.

A bakonyiak előtt máris itt a javítási lehetőség, a társaság ma (18.30) ismét pályára lép, a Debreceni EAC csapatát fogadja. A két alakulatnak már története van, tele számos nagy csatával, amelyek közé nem tartozik a tavalyi bronzpárharc. Akkor ugyanis simán nyert a Veszprém.

– A DEAC erősödött tavaly óta, nehéz meccsre számítok. Az öltözőben is elmondtam, kevesen vagyunk, de annak a játékosnak, aki Veszprém-mezben kifut a pályára, kutya kötelessége a térdén csúszva küzdeni és a vérét adni a sikerért – jelentette ki a mester, aki elárulta: Rutai Balázs derékproblémákkal küszködik, Bencsik Ádámot pedig hamarosan megműtik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában