áttörhet végre a gát

2021.10.02. 07:00

Mumusát győzné le a Perutz FC

Három, egyaránt vereséggel végződő bajnoki után mumusa ellen szakítaná meg nyeretlenségi sorozatát az NB III nyugati csoportjának 14. helyére visszacsúszó Perutz FC, mely megalapítása óta először győzné le az Érdet.

Haraszti Gábor

A Perutz FC a 14. helyről várja a folytatást

Fotó: Penovác Károly/Napló

A legutóbbi fordulóban Székesfehérváron ismét az történt meg a Perutzcal, ami már többször a szezon során: a pápaiak mezőnyfölényben futballoztak, helyzeteket alakítottak ki, amelyek rendre ki is maradtak, a védelemben pedig elég volt egy hiba, és a lefújás után az ellenfél örülhetett a három pontnak. A MOL-Fehérvár II. ellen még úgy is győzelmi esélyeik voltak a vendégeknek, hogy az első csapatból nyolcan játszottak vissza.

– Ami pozitívum, úgy szenvedtünk három alkalommal vereséget, hogy a játékunk meccsről meccsre jobb lett, sajnálom, hogy ez ilyen eredménnyel nem párosult – tekintett vissza Weitner Ádám, a Perutz edzője. – A vereségek ellenére úgy érzem, fejlődünk, de még mindig idő kell, hogy az eredmények, ezáltal a pontok is jöjjenek. Talán már hétvégén átszakad az a bizonyos gát és megindulunk felfelé, ezen dolgozunk, próbálunk mentálisan és fizikálisan is felfrissülni, és ha a sérültek is visszatérnek, bízom benne, hogy nyerni tudunk.

Eddig nyolc alkalommal találkozott egymással a Perutz és az Érd, érdekesség, hogy még soha nem tudta két vállra fektetni az érdieket a pápai alakulat, a négy szezon során két döntetlen, hat vereség a bakonyaljaiak örökmérlege. Weitner Ádám szerint ahhoz, hogy a 10. fordulóban legyőzzék vasárnapi ellenfelüket, arra van szükség, hogy az első perctől az utolsóig maximálisan koncentráljanak.

A Perutz FC a 14. helyről várja a folytatást Fotó: Penovác Károly/Napló

– Olyan hibák nem férnek bele, mint amilyeneket a Nagykanizsa és a MOL Fehérvár ellen is elkövettünk. Ismerem az Érdet, tisztában vagyok az erősségeivel, rutinos csapat, nehéz megverni, de mi azon leszünk, hogy ez sikerüljön – hangsúlyozta a pápai tréner.

A mérkőzést október 3-án, vasárnap 16 órai kezdéssel rendezik a Perutz Stadionban, a játékvezető Szommer Attila lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!