Nehéz meccsen nyert a Telekom Veszprém

A vártnál nehezebben gyűrte le a jól küzdő Gyöngyöst a Telekom Veszprém alakulata a férfi kézilabda NB I-ben.

B. Virág Rita

20210916 Veszprém Bajnokok Ligája kézilabda-mérkőzés Telekom Veszprém (piros) - PSG (fehér) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Telekom Veszprém-Gyöngyös 26-22 (13-10)

Veszprém Aréna, 1000 néző. V.: Réti, Szedmák. Telekom Veszprém: Corrales – Marguc 2, Jahija 4 (1), Sipos, Blagotinsek 1, Mahé 6 (1), Lékai. Csere: Cupara (kapus), Nenadics 2 (1), Lukács 1, Maqueda 2, Nilsson 2, Ligetvári 2, Dörnyei 2. Edző: Momir Ilics.

HE-DO B Braun Gyöngyös: Tomic – Vasic 2, Hamidovic 3, Duris, Vilovski 3, Markez 3 (1), Gráf. Csere: Nagy B. (kapus), Ubornyák 6, Papp 2, Gerdán, Nkousa, Gábori, Rosta, Gyallai. Edző: Konkoly Csaba.

Kiállítások: 10, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 6/3, ill. 3/1.

A veszprémiek keretéből a sérüléssel küzdő Dejan Manaszkov és a Bukarestben bokaszalaghúzódást szenvedő csapatkapitány, Rasmus Lauge, valamint Manuel Strlek maradt ki.

Villámrajtot vett a Veszprém, gyors akciókkal 5-1-re meglépett (6. perc). Nenadics a balátlövő helyén játszott, Lékai irányított. Hamidovic és Vilovski góljaival zárkózott a Telekom, ám Marguc gyorsan reagált. Corrales is bemutatott több remek védést, de Ubornyák ziccere után 6-4-re zárkózott a Heves megyei gárda.

A Veszprém emberelőnybe került, Jahija hetesből törte meg a négyperces góltalan időszakot. Jól jött ki ebből a két percből a házigazda, újra Jahija rohant végig a kapuig, majd Nenadics saját kilenceséről vette be a rivális üres kapuját (8-5).

A frissen beállt Ligetvári harcolt ki újabb emberelőnyt, Jahija elvétette a hetest. A fiatal Lukács rögvest első helyzetét kihasználta (20. perc: 9-6). Gyöngyösi időkérést követően Papp bombázott Corrales kapujába. Ligetvári tört be, aztán Gráf vágta a hétméterest kapufára. Nem tudta azonban növelni előnyét a bakonyi csapat, mert Tomic, amit lehetett, megfogott (10-7).

Szívósan tapadt a hazaiakra a Gyöngyös (27. perc: 11-9). Mindkét oldalon több helyzet kimaradt, végül Nilsson gyötört be egy kipattanót. Markez, Nilsson gólváltással zárult a játékrész.

Mahé hetesével indult a második etap, ám rögtön jött a válasz. Mahé és Nenadics ziccerével 16-11-re alakult az állás. A franciát gyorsan leültették két percre a játékvezetők, Markez második góljával 16-13-ra jött fel a Gyöngyös.

Nenadics lendített egyet a csapat szekerén, Dörnyei góljaival 19-13-ra nőtt a különbség. A Gyöngyös időt kért. Mahé nagy kedvvel és koncentrálva játszott, újabb góljával 20-14 állt a kijelzőn.

A hajrá Ligetvári bombájával indult meg, majd Mahé duplájával alakult ki a legnagyobb különbség (24-17). Az utolsó percekben 5-2-es rohanással felzárkózott a Gyöngyös 26-22-re, végül a vendégek egy elpuskázott kínai figurájával ért véget mérkőzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában