futsal NB I

2021.11.04. 20:39

Az is vállalja a játékot, aki egyébként alig tud lépni

A Nyírgyulaj lesz pénteken a futsal NB I-ben a Balaton Bútor FC Veszprém vendége, a hazaiak nincsenek könnyű helyzetben, sok játékosuk harcképtelen, vagy nem százszázalékos.

Horváth Gábor

Két hete nagy csatában maradt alul a Veszprém, Serginho ráadásul sérülést szenvedett a Berettyóújfalu ellen

Fotó: Penovác Károly/Napló

– Olyan szeretetet kapunk a szurkolóktól, hogy az hihetetlenül pozitív hatással van a játékosainkra. Az is szeretne pályára lépni, akinek egyébként minden lépés fájdalmat okoz – nyilatkozta a Naplónak Fehér Zsolt. A Balaton Bútor FC Veszprém szakvezetője arra utalt, hogy sérülések alaposan megtizedelték a játékoskeretet, de a küzdeni akarás továbbra is magas fokon ég a társaságban, a lelkes közönség pedig extra motivációt ad.

Az edző elárulta, Pál Patrik és Bencsik Ádám egyaránt visszatérhet pénteken a csapatba, az kérdés, hogy hány percet tudnak játszani, de a jelenlétük is komoly pozitívum és plusz variációs lehetőség.

A veszprémiek legutóbb október 22-én léptek pályára, hazai pályán 3-2-es vereséget szenvedtek a Berettyóújfalutól. Az érzelemdús összecsapáson a bakonyiaknál Spandler Mátyás eltiltás miatt nem léphetett pályára, Pál Patrik, Bencsik Ádám, Komáromi Péter sérült volt, meccs közben esett ki Serginho, Fridrich Dávidot pedig kiállították. Ha hozzávesszük, hogy többen pedig kisebb-nagyobb egészségügyi problémával vállalták a játékot, beláthatjuk, hogy igazán nehéz helyzetben van mostanság az együttes.

A Balaton Bútor FC – amely jelenleg hatodik a tabellán, de egy meccsel kevesebbet játszott, mint az előtte állók – most azzal a Nyírgyulajjal találkozik, amelytől augusztus végén idegenben 7-5-re kikapott.

Két hete nagy csatában maradt alul a Veszprém, Serginho ráadásul sérülést szenvedett a Berettyóújfalu ellen Fotó: Penovác Károly/Napló

– Biztos vagyok benne, hogy jó meccs előtt állunk. A Nyírgyulaj remek csapat, több külföldi játékossal is rendelkezik, az első sorát pedig nagyon kemény, rutinos „öreg rókák” alkotják. Oda kell figyeljünk rájuk. Ugyanazt a hozzáállást várom, mint amit a legutóbbi két hazai találkozónkon mutattunk. Az augusztusi találkozón a rivális szinte minden kapura lövéséből gól született, rettentően dekoncentráltak voltunk, ilyen soha többet nem fog előfordulni. Fontos, hogy itthon tartsuk a három pontot, élesedik a bajnokság, nagyon szoros a mezőny – fogalmazott Fehér Zsolt.

Valóban, óriási a csata a felsőházba kerülésért. Tíz forduló telt el az alapszakaszból, a második és a hatodik között három pont a különbség. A veszprémiek egy meccsel kevesebbet játszottak, mert a Bajnokok Ligája-résztvevő, hazai címvédő Haladás elleni bajnoki későbbre lett halasztva. A Nyírgyulaj jelenleg a nyolcadik helyet foglalja el a tabellán, az alföldi együttes legutóbb szintén a Berettyóújfaluval szemben maradt alul, három siker és hét vereség a mérlege.

A futsal NB I jelenlegi állása: 1. Haladás (9 mérkőzést követően) 24 pont, 2. Kecskemét (10) 19, 3. Berettyóújfalu (10) 19, 4. Aramis SE (10) 18, 5. Debreceni EAC (10) 17, 6. Veszprém (9) 16, 7. Újpest (10) 13, 8. Nyírgyulaj (10) 9, 9. TFSE (10) 9, 10. Kistarcsa (10) 0.

A 11. forduló programja, péntek, 18.30: Veszprém–Nyírgyulaj, 19.40: Aramis SE–Haladás. Hétfő, 18.30: Debreceni EAC–TFSE, Berettyóújfalu–Újpest, 19.30: Kistarcsa–Kecskemét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!