Az utolsó előtti őszi fordulót rendezik a megye I.-ben

Szomszédvári rangadót játszanak szombaton Sümegen, ahol ráadásul két élcsapat csap össze egymással a labdarúgó megye I. 14. fordulójában.

Horváth Gábor

20211107 Zirc bajnoki labdarúgó-mérkőzés Megyei I. osztály FC Zirc (kék) - Úrkút SK (piros-fekete) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Úrkút SK (1.)–Várpalotai BSK (9.): Az esélyek alapján nagy valószínűséggel az éllovas szerzi meg a pontokat, de nem árt a hazaiaknak vigyázni a Várpalotával, amely a múlt héten 11 gólos sikerrel (a Herendet ütötte ki a VBSK) szerzett nagyobb önbizalmat. A vendégek mestere, Fekete István nemrég az úrkútiakat irányította, a személye miatt pikáns a párosítás.

FC Zirc (5.)–Devecser SE (12.): Nincs jó passzban a Devecser, amely az előző négy fordulóban csupán egy pontot szerzett, ám ez nem jelenti azt, hogy ne tudná megszorongatni a Zircet. A hazaiak szépen gyűjtögetik a pontokat, és remekül állnak a tabellán, ha tartják a lendületet, és koncentráltak maradnak, két vállra fektethetik a Devecsert is, és még előrébb léphetnek.

Tihanyi FC (2.)–Balatonalmádi SE (11.): A Balatonalmádi SE a múlt héten rangadót nyert otthon az Ajka Kristály ellen, a tihanyiak skalpja, pláne idegenben, még nagyobb zsákmány lenne. A címvédő félszigetiek ráadásul rendkívül magabiztosak – az előző körben például 15 gólt rúgtak Gyulafirátóton –, bár az Almádi jó csapat, nem tűnik valószínűnek, hogy megállítja a tihanyi menetelést.

Ajka Kristály (7.)–Péti MTE (3.): Három siker után szenvedett vereséget a Kristály, a pétfürdőiek viszont derbit nyertek a Sümeg ellen, megerősítve ezzel harmadik pozíciójukat. Ez alapján a vendégek pályáznak nagyobb eséllyel a sikerre, ám Ajkán nem könnyű nyerni, ez ebben az idényben egyedül a Sümegnek sikerült szeptember elején.

Sümeg VSE (4.)–TIAC VSE (6.): A szomszédvári derbi egyúttal élcsapatok összecsapása is lesz. A helyezés csalóka, a tapolcaiak (akik három bajnokival kevesebbet játszottak riválisuknál) vesztett pontok tekintetében jobban állnak. A Sümeg négy győzelem után kapott ki a Péttől, ami fájó vereség volt számára, minden bizonnyal szeretne javítani. A TIAC-nak sem megy úgy mostanában, mint a szezon elején, háromesélyes a találkozó.

Fűzfői AK (8.)–Herendi PSK (15.): Hat siker és hat vereség után a múlt héten először ikszelt ebben az idényben a FAK, amely Tapolcáról hozott el pontot. Most a három egységre gyúrnak a Balaton-par­tiak, s minden esélyük megvan céljuk elérésére a hetek óta gyengén teljesítő Herend ellen.

Magyarpolány SE (13.)–Csetény SE (14.): Csupán három pont a különbség a felek között. A magyarpolányiaknak ez egy „kötelező” győzelem – annak minden nehézségével –, a Csetény számára pedig lehetőség a felzárkózásra.

Szentantalfa NVSE (10.)–Gyulafirátót SE (16.): Kérdés, hogy mélyponton van-e a Gyulafirátót, amely a múlt héten 15 gólt kapott a Tihany- tól. Innen csak felfelé vezet az út – mondhatják, s minden bizonnyal mindent megtesznek azért, hogy ne szaladjanak bele újabb nagy pofonba, s legalább szorossá tegyenek egy meccset. A Szentantalfa előző öt bajnokiján csak egyszer kapott ki, tehát remek formának örvend.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!