Nagy kézicsaták az NB I/B-ben

BEgy-egy döntetlen és győzelem volt a Veszprém megyei csapatok mérlege hétvégén a férfi kézilabda NB I/B-ben.

Horváth Gábor

A veszprémiek a második helyen állnak a tabellán

Fotó: Penovác Károly/Napló

Szigetszentmiklós– BFKA-Balatonfüred 22-22 (13-11)

Szigetszentmiklós, 80 néző. V.: Cseszregi, Sipos. BFKA-­Balatonfüred: Hermann Á., Ágoston, Lovistyek (kapusok), Kovács B., Fadhle 4, Mellák 1, Valler, Klucsik 3, Gálfi 2, Tóth, Hegyi 4, Kepes 5 (1), Hermann H. 1, Frauenberger 2. Edző: Kis Ákos.

Kiállítások: 8, illetve 4 perc.

Hétméteresek: 2/1, illetve 3/1.

Szorosan alakult az első fél­idő, fej fej mellett haladtak a csapatok, 16. perc: 6-6. A játékrész hajrájában a hazaiak elléptek két találattal, és ezt az előnyt meg is őrizték a szünetig. Fordulás után a Szigetszentmiklós kezdett jobban, szépen fokozatosan növelte a különbséget, 40. perc: 19-14. Úgy tűnt, a fürediek nem tudnak felzárkózni, de erőt merített a vendégcsapat, és az 57. percben utolérte riválisát (21-21). Frauenberger vezetést szerzett a Balaton-partiaknak, azonban két másodperccel a vége előtt ikszre mentette a találkozót a házigazda.

Pécsi VSE– BFKA-Veszprém 21-24 (11-15)

Pécs, 50 néző. V.: Barna, Kovács.

BFKA-Veszprém: Nánási, Mikler K. (kapusok), Szűcs 4 (3), Körtélyesi 3, Markovics 1, Bakos 2, Szabó T., Almásy 2, Csányi 2, Nagy Á., Végh 1, Bőti, Bene 1, Horváth M. 1, Dobi 6. Edző: Velky Péter.

Kiállítások: 6, illetve 2 perc.

Hétméteresek: 2/1, illetve 6/3.

Jól kezdett a Veszprém, 4. perc: 0-3, azonban a pécsiek fordítani tudtak, és át is vették a kezdeményezést, 13. perc: 7-6.

Szorosan alakult a küzdelem, majd ismét a vendégek domináltak, háromgólosra növelve a különbséget, 9-12.

Már néggyel vezetett a BFKA-­Veszprém, amikor letelt az első félidő.

A második játékrészt jobban kezdték a hazaiak, akiknek gyorsan összejött az egyenlítés, 35. perc: 15-15. A Pécs nem állt meg, és kéttalálatos előnyt szerzett (17-15), ekkor viszont a bakonyiak rázták meg magukat. A veszprémi csapat a 47. percben 22-19-re vezetett. Innen már nem volt visszaút a baranyaiak számára, a vendégek megérdemelten nyerték meg a sok hibával és remek kapusteljesítménnyel véget érő meccset.

A bajnokság állása, NB I/B, nyugati csoport: 1. Budai Farkasok 15 pont, 2. BFKA-­Veszprém 13, …7. BFKA-Balatonfüred 6.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában