Négy új játékos Veszprémben! (frissítve)

Négy játékos érkezését jelentette be a Telekom Veszprém kézilabdacsapata, az egyikük magyar.

Horváth Gábor

20211108 Veszprém Betekints hotel. Telekom Veszprém sajtótájékoztató Momir Ilic , a Telekom Veszprém vezetőedzője Nagy László sportiazgató és dr. Csík zoltán vezérigazgató. Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: PESTHY MARTON

A Telekom Veszprém hétfőn bejelentette, hogy leigazolta az egyik legnagyobb honi tehetséget, Fazekas Gergőt. A Fejér-B. Á. L. Veszprém mindössze 17 éves irányítója négyéves szerződést kötött új klubjával. Gergő a korábbi kapusklasszis, Fazekas Nándor fia. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az első két évben kölcsönjátékosként szerepel majd az ifjú tehetség, minden bizonnyal külföldön tud majd pallérozódni.

- Büszkék és boldogok vagyunk, ilyen játékost vétek nem megszerezni, eltökéltek voltunk, hogy hozzánk kerüljön – nyilatkozta Fazekas Gergő leigazolásával kapcsolatban Nagy László sportigazgató.

Nagy fogásnak tűnik a Nantes szerb válogatott beállósa, Dragan Pechmalbec. A kézilabdázó francia-szerb kettős állampolgár. Korábban a francia nemzeti együttesben is bemutatkozott, de úgy látta, hogy több esélye van a játékra a szerbeknél. A 25 esztendős játékosról Nagy László azt mondta, hogy véleményük szerint új színt vihet a beállós játékba, amely nagyon fontos Veszprémben. Gyors, dinamikus, támadásban és védekezésben egyaránt lehet rá számítani.

Jobbszélső pozícióban fehérorosz játékossal erősít a Veszprém, Mikita Valjupov a Meskov Breszt mezét cseréli a bakonyiak dresszére. Nagy László vele kapcsolatban kiemelte, szerintük a 26 éves, rendkívül gólerős kézilabdázó remek párost alkot majd Gasper Marguccsal.

– „Gátlástalan” bombázó – méltatta az egyiptomi Yehia Eldaraa balátlövőt Nagy László, aki elárulta: komplex játékosról van szó. Eldaraa 26 éves, távolról is jól lő, emellett kombinatív, és remek kettes védő. Szintén fontos vele kapcsolatban megemlíteni, hogy az egyiptomi válogatottban hosszú évek óta játszik együtt a Telekom Veszprém erősségével, Omar Jahijával.

Újabb, kétéves szerződést írt alá klubjával Gasper Marguc, aki nyolc esztendeje erősíti a bakonyiakat, és jelenleg is a csapat egyik legmegbízhatóbb játékosa.

- Nyáron hároméves projektről beszéltünk, ekkor jelentettük be az új edzőket. Úgy gondoljuk, hogy Momir Ilics és Gulyás Péter jó munkát végez, lendületes csapatot kezdtek el kovácsolni, elégedettek vagyunk velük. A szép eredmények mellett persze kudarcok is akadtak, de ezek mindenütt előfordulnak. A projektünk sok pozitívumot hozott, például a magyar fiatalok fejlődtek, elkezdtek beépülni az együttesbe – fogalmazott Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója, aki megjegyezte, a legjobb tudásuk szerint igyekeznek megteremteni az alapokat ahhoz, hogy egy jó csapat épüljön Veszprémben.

- Szeretnénk megfelelni a saját magunk és szurkolóink elvárásainak. Egy szerethető csapatot szeretnénk kialakítani, ezen az úton indultak el Momir Ilicsék. A két edző kemény és következetes munkája már most megmutatkozik. A fiatalok egyre több szerepet kapnak, a Bajnokok Ligájában is tudtak játszani. Az új igazolások az említett hároméves projektnek megfelelve történtek. Nagy a nyomás, személy szerint rajtam is, hamarosan kiderül, hogy válnak majd be a változtatások – hangzott el Nagy Lászlótól.

Momir Ilics vezetőedző a sajtótájékoztatón azt emelte ki, hogy hosszú távon gondolkodnak, és eközben nem szeretnének letérni az elkezdett útról. Hálás a játékosoknak az eddigi munkáért, a terveknek és céloknak megfelelően alakítják a csapatot, igyekeznek megfelelni az elvárásoknak és eredményesek lenni.

- Örülök, hogy a Telekom Veszprémhez szerződhettem, gyerekkori álmom vált ezzel valóra. Édesapám több mint tíz évet töltött itt, minden meccsén ott voltam. Az volt a célom, hogy egyszer én is a csapat tagja lehessek – mondta Fazekas Gergő, aki – ahogy említettük – négyéves kontraktust írt alá.

Pechmalbec kettő plusz egy éves, Valjupov és Eldaraa kétéves szerződést kötött a veszprémiekkel. Az új igazolások jövő nyártól erősítik a bakonyiakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!