Óriási csatában, megérdemelten nyert a Füred

Hatalmas küzdelemben, egy góllal dőlt el a Gyöngyös-Balatonfüredi KSE csata szombaton a férfi kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

Rendkívül értékes sikert aratott a Füred, Dejan Malinovic volt a hajrában a nyerőember

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Rangadóra készültek a felek Gyöngyösön, a vendégek a harmadik, a hazaiak a negyedik helyről várták az összecsapást. A BKSE két ponttal állt jobban riválisánál, amely nagyon szerette volna ezt a különbséget ledolgozni, a fürediek előtt pedig az a cél lebegett, hogy jobban meglépjenek az üldözőtől.

Ahogyan arra számítani lehetett, kiegyenlített küzdelemmel indult a találkozót. Az első két találatot a jó védekezés után gyorsan támadó Füred szerezte, de az 5. percben 3-3-at mutatott az eredményjelző. Nem sokkal később Duris vezetést szerzett a Gyöngyösnek, ám a BKSE gyorsan egyenlített. Fej fej mellett haladtak a csapatok, legközelebb 11-13-nál alakult ki két gólos különbség, a hazaiak rögtön időt is kértek. Az egykori gyöngyösi Tóth Mihály remek védésekkel mutatkozott be a vendégkapuban, viszont támadásban a Balaton-partiak is tanácstalanná váltak, ezért György László szintén kikérte első idejét.

A Füred összekapta magát és uralta az első félidő hajráját, a jó védekezés mellé hatékony támadójáték párosult, 11-16-ra alakult az állás. A hazaiak a játékrész legvégén tudtak szépíteni.

Rendkívül értékes sikert aratott a Füred, Dejan Malinovic volt a hajrában a nyerőember
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A szünet után sem engedte közelebb ellenfelét a BKSE, sőt, hétre nőtt az előny, 12-19. A Gyöngyös ezután visszajött mínusz négyre (15-19), azonban a vendégek kézben tartották a találkozót.

A 41. percben csillant fel a hazai remény a felzárkózásra, Jaros és Duris találata után 19-21-et mutatott az eredményjelző. György László időt kért. Kapkodó percek után a Gyöngyösnek egy találatra csökkent a hátránya, újra nyílt volt a csata.

A 47. percben, 22-23-nál Tóth ziccert védett, de nem ment támadásban a vendégeknek, az 51. percben a volt füredi Gábori egyenlített, 24-24. Óriási volt a küzdelem, Szöllősi volt eredményes, majd Ubornyák egalizált újra, 25-25.

Mindkét együttes hatalmas erőket mozgósított és kőkeményen védekezett. Malinovicnak sikerült áttörnie a hazai falat, 55. perc: 25-26.

Malinovic nyerőembernek bizonyult a véghajrában, de az utolsó másodpercig hatalmas izgalmakat kellett átélni. A bosnyák átlövő 25-27-re alakította az állást, azonban Varsandán értékesített hetesét követően a fürediek hagyták Durist végigszáguldani a pályán, 27-27. Az utolsó percben megint Malinovic villant, s erre a gyöngyösiek már nem tudtak válaszolni.

Gyöngyös-BKSE 27-28 (12-16)

Gyöngyös, 950 néző. V.: Andorka, Hucker. Gyöngyös: Tomic – Vasic 1, MARKEZ 8, DURIS 4, Vilovski, Hamidovic 2, VARSANDÁN 5 (2). Csere: Gerdán, Gábori 2, Ubornyák 1, Jaros 2, Gráf 1, Rosta B. 1, Nkousa. Edző: Konkoly Csaba. Balatonfüredi KSE: Andó – Rodriguez 2, MALINOVIC 9, TOPIC 5, Dénes, NÉMETH B. 4, Szöllősi B. 5 (1). Csere: TÓTH M. (kapus), Kemény 1, Bóka 1, Szmetán M., Gostovics 1 (1). Edző: György László.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 3/2.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában