Zsinórban az ötödik veszprémi győzelem

2021.11.03. 20:35

Pótolt találkozón szerezték meg a pontokat a bakonyiak

A Practical VLS hazai pályán, parádés mérkőzésen gyűjtötte be a három pontot az ETO Akadémia ellen. A labdarúgó NB III 9. fordulójából elhalasztott meccset szerdán rendezték meg a Veszprémi Egyetemi Városi Stadionban. Ezzel a VLS pontban beérte a tabella második helyén álló Mosonmagyaróvárt, és három pontra van a listavezető BVSC-től.

Gunther-Nyitrai Kriszta

A megyeszékhely futballcsapata ismét bizonyította remek formájá

Fotó: Penovác Károly/Napló

Veszprém–ETO Akadémia 2-0 (1-0)

Veszprém, városi stadion. V.: Kubicsek M. Practical VLS Veszprém: Héninger – Rédling, Gulyás, Dobsa, Zachán – Somogyi, Baldauf (Varga, 67.), Vass (Nagy, 67.) – Krebsz (Gálfi, 57.), Keresztes (Major, 46.), Kovács. Edző: Pető Tamás. ETO Akadémia: Ruisz – Vidnyánszky, Katona (Sipőcz, 46.), Pereira – Szamosi (Szabados, 80.), Tuboly, Szabó, Tamás (Vadász, 67.) – Kanalos (Erdei, 46.), Farkas (Hanzli, 80.), Múcska. Edző: Király József.

Fölényben kezdett a házigazda, aminek eredményeképpen igen hamar, a 14. percben meg is szerezte a vezetést. Gulyás keresztlabdája a jobb oldalon üresen álló Baldaufot találta meg, aki egy gyönyörű lövőcsellel két védőt elfektetve a bal felsőbe varrta a játékszert, 1-0.

Pár minutummal később újabb ígéretes szituáció alakult ki a győri kapu előtt, ekkor Keresztes lőtt alig fölé. A 30. percben jobb oldali kontra után Rédling mintaszerű beadásáról Kovács centikkel maradt le.

Az 52. percben Baldauf sokadik veszélyes szöglete végre góllá érett. Jobb oldali beívelését a rövidre érkező Zachán megcsúsztatta, a lehetőséget a hosszún érkező Major parádésan értékesítette, 2-0.

A keményen küzdő ellenfél jelezte, hogy még nem adta fel a találkozót, a 73. percben Múcska szánta el magát 20 méterről lövésre, Héninger hatalmas bravúrral védte a jobb felső sarokba tartó bombát.

A megyeszékhely futballcsapata ismét bizonyította remek formáját Fotó: Penovác Károly/Napló

A 82. percben Major végleg lezárhatta volna a mérkőzést, a tőle megszokott módon cselezte be magát bal oldalról, de a nyolc méterről leadott lövését az ETO hálóőre lábbal hárította.

A helyzetek alapján megérdemelt a VLS győzelme, a fiatalokból álló ellenfél jobbára a pontrúgásaival veszélyeztetett, nagy lehetőségeket nem tudott kialakítani.

Pető Tamás: – Jól játszottunk, igazi csapatként működve egy nagyon szervezett, fiatalokból álló együttessel szemben. Összességében nehéz mérkőzés volt, nehéz pályán, jó ellenfél ellen megérdemelten nyertünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!