Szarka duplája három pontot ért az Ajkának

Megérdemelten gyűjtötte be a három pontot vasárnap idegenben az FC Ajka, amely értékes sikert aratott a labdarúgó NB II-ben.

Horváth Gábor

Szarka Ákos (középen) sorozatban a harmadik bajnokiján talált be

Fotó: Balogh Ákos / Napló

Budaörs–FC Ajka 1-2 (0-1)

Budaörs, 250 néző. V.: Kovács. Budaörs: Tóth G. – Tóth K., Fényes, Kékesi, Pintér D. – Molnár Cs., Sajbán M., Kapronczai (Balázs Zs., a szünetben) – Vankó (Halácsi, a szünetben), Petneházi, Horváth R. (Lengyel B., a szünetben). Edző: Gabala Krisztián. Ajka: Horváth D. – Szűcs K., Heffler, Tar, Présinger – Tajthy, Lehoczky, Tóth Gergely, Csizmadia Z. (Murka, 65.), Gaál B. – Szarka Á. Edző: Kis Károly

Mindkét csapat jó formában várta a találkozót. Az FC Ajka utóbbi hetekben szinte folyamatosan javuló játékának a Tiszakécske látta kárát az előző fordulóban, a Veszprém megyei együttes 3-1-re nyert, de a helyzetek alapján 5-6 gólt is rúghatott volna. Gyorsan kiderült, a lehetőségek kialakításával Budaörsön sincs gondja az Ajkának, a hazaiak – akik a legutóbbi három körben veretlenek maradtak – már a meccs elejétől kezdve védekezni kényszerültek. Egymás-után jöttek a veszélyes vendégakciók, Szarka, Tar és Gaál is célba vette a hazai kaput.

A 29. percben aztán nemcsak célzás, hanem találat is történt. Szűcs adott be jobbról, Szarka Ákos pedig öt méterről a léc alá fejelt, 0-1.

A nyáron igazolt támadó a gyenge kezdést követően sorozatban harmadik bajnokiján volt eredményes. A 36. percben az eltiltás után visszatérő Gaál szabadrúgását védte Tóth Gábor, akinek volt még feladata az első játékrészben, Gaál szögleténél kellett résen lennie és hárítania.

Szarka Ákos (középen) sorozatban a harmadik bajnokiján talált be
Fotó: Balogh Ákos / Napló

A második félidő elején a szünetben három helyen is változtató házigazdának is volt egy kapura lövése, ám nem sokkal később tovább nőtt az FC Ajka előnye. Szarka lendületesen tört előre, a csatárral Tóth Gábor szabálytanakodott a 16-oson belül. A büntetőt a sértett végezte el, a jobb alsóba helyezve a labdát, 54. perc: 2-0. Igyekezett veszélyesebben futballozni a Budaörs, ám az ajkaiak kézben tartották a mérkőzést. A 67. percben Molnár Csabának akadt egy jó lövése, de a játékszer a kapu mellett zúgott el. Szervezetten, jól játszottak a vendégek, ezzel együtte a hajrában összejött a szépítés a Budaörsnek.

Heffler és Pintér találkozott a vendégek 16-oson belül, a játékvezető pedig úgy ítélte meg, hogy az ajkaiak csapatkapitánya szabálytalankodott. A 11-est Petneházi a bal alsóba lőtte, 84. perc: 1-2.

Az utolsó percekben hiába igyekezett a házigazda, az egyenlítés elmaradt, megérdemelten gyűjtötte be az értékes három pontot az FC Ajka.

Gabala Krisztián: – Rosszul kezdtük a találkozót, a szünetben hármat is cseréltem, mert számos egyéni technikai hibát vétettünk. A folytatásban ugyan kiegyenesedtünk, de nem láttam azt az akaratot a játékosaim szemében, amit vártam volna. Nem keresek kifogásokat, sajnos ezúttal gyenge teljesítményt nyújtottunk, megérdemelten nyert az Ajka.

Kis Károly: – Győzni jöttünk Budaörsre, a célunkat pedig elértük, jó játékkal szereztünk három pontot. Szarka Ákost nem tudták tartani a hazaiak, de az egész csapat dicséretet érdemel, különösen az első félidőben játszottunk látványosan. A fordulás után lezárhattuk volna a mérkőzést, ám kihagytuk a helyzeteinket, így a hármas sípszóig izgulnunk kellett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában