a második forduló eredményei

2021.11.04. 18:40

Veszprémi sakksiker a Tapolca ellen

Második bajnokiját is megnyerte az ajkai együttes a sakk Szuperligában, a Bányász hazai környezetben a Makónál bizonyult jobbnak. Az NB I-ben a Tapolca és a Balatonfüred sem tudott győzni, az NB II-ben a Veszprém megyei rangadón nyert idegenben.

Horváth Gábor

Forrás: pixabay

A második fordulót játszották a nemzeti sakkcsapatbajnokságban. A legmagasabb osztályban, a Szuperligában a Sentimento Ajka BSK hazai pályán 7-5-re győzött a Duocor-Makói SVSE ellen. Az NB I Charousek-csoportban a Tapolca VSE idegenben döntetlent (6-6) játszott a Szentgotthárd-Alsószölnök STE ellen, a Balatonfüredi SC veszített (5,5-6,5) a Komlói BSK vendégeként.

Az NB II Széchenyi-csoportban az Ezüst Huszár SE Veszprém idegenben 7,5-4,5-re nyert a Tapolca VSE ellen. A Sentimento Ajka BSK hazai környezetben aratott sikert (9,5-2,5) a Kisbér-Ászárral szemben.

Az ajkaiak 17 ponttal a második helyen állnak a 10 csapatos Szuperligában.

A többi megyei csapat helyezése, NB I, Charousek-csoport (11 együttes): 7. Balatonfüredi SC 10,5 pont, 8. Tapolca VSE 9,5. NB II, Széchenyi-csoport (10 csapat): 2. Sentimento Ajka BSK 20, ...6. Ezüst Huszár SE Veszprém 11, ...8. Tapolca VSE 9.

A folytatásban, november 7., NB I, Charousek-csoport: Tapolca VSE–Tungsram Aquaprofit Nagykanizsai SK II., erőnyerő: Balatonfüredi SC. December 5., Szuperliga: ASE Paks – Sentimento Ajka BSK. NB II, Széchenyi-csoport: Ezüst Huszár SE Veszprém–Zalaegerszegi Baki Agrocentrum, Keszthelyi Spartacus SK – Sentimento Ajka BSK, Széchenyi ESE – Tapolca VSE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!