NBII-es foci

2021.12.13. 10:11

A DVTK megelőzte a Vasast

A Diósgyőri VTK telel az élen a labdarúgó NB II-ben, miután a tavaszról előrehozott fordulóban győzni tudott, míg az addigi első Vasas csak ikszelt Ajkán.

Horváth Gábor

Csizmadia Zoltánék remekül kezdtek a Vasas ellen, de aztán nem bírták a nyomást

Fotó: Penovác Károly/Napló

A remek formában lévő listavezetőt fogadta az FC Ajka 2021 utolsó játéknapján a labdarúgó NB II-ben. Finoman szólva sem a hazaiak voltak az összecsapás esélyesei, ennek ellenére a 10. percben már 2-0-ra vezettek. Gyorsabban, lendületesebben, pontosabban játszottak a Veszprém megyeiek, akik egy ideig a második félidőben is jól tartották magukat, ám a Vasas fölénye fokozatosan nőtt és végül két gólt eredményezett.

Összességében igazságosnak mondható a 2-2-es döntetlent, amely azt jelentette, hogy a Vasas visszacsúszott a második helyre. Az ajkaiak a 11. pozícióban telelnek.

- Egy nagyon jó csapat ellen szereztünk egy pontot, előre ezt aláírtuk volna. Összességében az eredmény igazságos, a mérkőzés hajrájában a vendégeknek volt lehetőségük arra, hogy eldöntsék a javukra a találkozót, de mivel 2-0-ról született ez a döntetlen, így van egy kis hiányérzetem – nyilatkozta a mérkőzést követően Kis Károly, az FC Ajka szakvezetője.

Kollégája, Kuttor Attila elismerte, hogy rosszul kezdtek, ugyanakkor kiemelte csapata tartását.

- A második félidő alapján akár nyerhettünk is volna, de sajnos csak egyenlíteni sikerült. A csapat tartását mutatja, hogy egy ilyen szituációban is képes volt felállni, sajnos ma a szerencse nem állt mellettünk – fogalmazott a Vasas mestere.
A 20. forduló eredményei: Szeged-Csanád - Békéscsaba 1912 Előre 1-2 (0-1), Szombathelyi Haladás-Pécsi MFC 0-1 (0-1), FC Ajka-Vasas FC 2-2 (2-0), Diósgyőri VTK-Aqvital FC Csákvár 3-2 (0-1), Budaörs-Kecskeméti TE Hufbau 0-3 (0-1), Budafoki MTE-III. Ker. TVE 0-3 (0-1), Dorogi FC-Nyíregyháza Spartacus FC 2-0 (2-0), Tiszakécskei LC-WKW ETO FC Győr 0-1 (0-1), Szentlőrinc-Szolnoki MÁV FC 2-0 (0-0), Soroksár SC-BFC Siófok 0-0.

A szezon január utolsó hétvégéjén folytatódik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!