Sakkozók küzdelmei

2021.12.08. 19:33

Az ajkaiak kikaptak a Szuperligában

A sakkozók Szuperligájában, valamint az NB II.-ben a szezon harmadik fordulóját rendezték meg, az NB I.-eseknél az ötödik játéknapot teljesítették a résztvevők.

Horváth Gábor

Forrás: Pixabay

A legmagasabb osztályban, a Szuperligában szereplő Sentimento Ajka BSK idegenben 8-4 arányban veszített az ASE Paks ellen. Az ajkaiak 21 ponttal a tabella harmadik helyén állnak. Az NB I. Charousek csoportban a Balatonfüredi SC 6,5-5,5-re győzött a Tapolca VSE vendégeként. Az állás öt fordulót követően: 8. Tapolca VSE 26 pont, …11. Balatonfüredi SC 21.5. 

Az NB II. Széchenyi csoportban az Ezüst Huszár SE Veszprém hazai környezetben 7-5-re nyert a Zalaegerszegi Baki Agrocentrum ellen. A Sentimento Ajka BSK idegenben 10-2-re győzött a Keszthelyi Spartacus Sportkör ellen. A Tapolca VSE 11,5-0,5-re kikapott a Széchenyi ESE vendégeként. 

A 10 csapatos NB II. Széchenyi csoportban a harmadik fordulót követően a Sentimento Ajka BSK 30 ponttal a második, az Ezüst Huszár SE Veszprém (18 pont) negyedik, a Tapolca VSE (9.5 pont) a kilencedik pozíciót foglalja el. 

Folytatás december 19-én, vasárnap. A párosítások, szuperliga: Sentimento Ajka BSK–Haladás VSE I. NB I., Charousek csoport: ASE II. Paks–Tapolca VSE, Balatonfüredi SC–Zalaegerszegi Csuti-Hydrocomp SK. NB II., Széchenyi csoport: Arborétum Herény KSE–Ezüst Huszár SE Veszprém, Sentimento Ajka BSK–Haladás VSE III., Tapolca VSE–SE Kisbér-Ászár. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!