Hazai álomjáték és fieszta

2021.12.02. 21:15

Hatalmas pofonba szaladt bele a Bukarest a Veszprém Arénában

Nem sokáig volt szoros a Telekom Veszprém és a Dinamo Bukarest találkozója csütörtökön a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A hazaiak óriási verést mértek a különösen a második félidőben indiszponált románokra.

Horváth Gábor

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A visszavágás reményével fogadta a Dinamo Bukarestet a Telekom Veszprém, amely október végén alulmaradt a román fővárosban. A bukarestiek a B csoport utolsó helyéről várták a találkozót, négy ponttal, a veszprémi csapat pedig a második pozíciót foglalta el, nyolc meccsen 10 egységet szerezve.
A bakonyiak szerdán jelentették be, hogy szerb irányítójuk, Petar Nenadics egy időre kiesett a játékból, a kézilabdázó combizom sérülést szenvedett, s várhatóan csak januárban térhet vissza a pályára.

Nagy rohanással indult a meccs, három perc elteltével 2-2 állt az eredményjelzőn.

Blagotinsek kiállítását követően a románoknak sikerült előnybe kerülniük (3-4). Nilsson egyenlített, majd nem sokkal később visszavette az irányítást a Veszprém, rontott vendégtámadások után 6-4-re vezettek a nyolcadik percben a hazaiak. Potyogtak a gólok (volt olyan perc, amelyben összesen négy született, 2-2 megoszlásban a felek között), nagy volt a tempó, mindkét együttesnek oda kellett figyelnie a visszafutásoknál.

Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Jahja remekelt támadásban, s hamarosan négyre hízott a bakonyiak előnye, 10-6.

Elkezdte a felzárkózást a Bukarest, amely sikeres volt, ehhez a veszprémi hibák is kellettek. Egy üres kapus góllal 11-10-re jött fel a Dinamo. A következő támadásnál Jahja pörgette el a labdát Ghedbane mellett, az egyiptomi ütközött a kapussal, mindkettejüket ápolni kellett. Jahja cserét kért, Ghedbane maradt és hétméterest védett. A vendégek előtt ott volt az egyenlítés esélye, ám a Telekom rendkívül szervezetten védekezett, Corrales pedig ziccert fogott. Lékai volt rendkívül aktív és eredményes, a 20. percben hárommal vezetett csapata, 14-11. Már négy találat volt a különbség, amikor Sipost két percre leküldték a játékvezetők, a Veszprémet azonban ez nem zavarta meg. Lékai tarthatatlannak bizonyult, majd Ligetvári bombáját követően 18-14 állt az eredményjelzőn. Mahé is eredményes volt, Xavier Pascual időt kért szűk négy perccel a félidő vége előtt. A hajrá ennek ellenére a hazaiaké volt, ekkor Maqueda jeleskedett támadásban, magabiztos előnyt dolgozott ki a Telekom (22-15).

A szünet után sem csökkent a házigazda lendülete, 35. perc: 25-16. A jó védekezés alaposan megnehezítette a románok dolgát, a vendégek többször is hibáztak, s a szurkolók hamarosan 10-ig számolhattak a lelátón, 26-16. Ha Heidarirad nem véd ziccereket, gyorsan nőtt volna tovább a különbség.
A Bukarest továbbra is sokat rontott támadásban, a Dinamo a szétesés jeleit mutatta, a Veszprémnél pedig rengeteg remek teljesítmény akadt, 42. perc: 31-19.

Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Időkérés sem tudta megváltoztatni a játék képét, a Telekom tovább robogott, és a különbség is tovább nőtt, 34-20.
Cupara kiválóan védett és még a kapuba is talált, sorban jöttek az üres kapus hazai gólok, teljesen meg volt zavarodva  a vendégcsapat, 47. perc: 38-22.
Jöhettek a fiatalok a Veszprémnél, Dörnyei Borisz először kapott szerepet a Bajnokok Ligájában, s ha már ott volt, gólt is szerzett. Betalált Lukács Péter is, először akcióból a BL-ben, majd Ilic Zoran is a hálóba bombázott.
Ünnepelt a csapat, ünnepelt a közönség!

Öt perccel a vége előtt 17 (!) találat volt a felek között, 44-27. Végül „csak” tizenöttel nyertek a veszprémiek, akik rendkívül fölényes, tekintélyt parancsoló sikert arattak.

Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Momir Ilics: -Az első 20 perccel nem voltam elégedett, főleg védekezésben. Ezután jól alakultak a dolgok, sokat futottunk, remek teljesítményt nyújtottunk, gratulálok a csapatnak. Fontos meccsek állnak még idén előttünk, így kell folytassuk szereplésünket.

Xavier Pascual: - Nagyon erős volt ma a Veszprém, támadásban és védekezésben egyaránt. Az első 20 percben mi is jók voltunk, aztán jött néhány buta hiba és a hazaiak elléptek. Az első félidőt követően még nem volt behozhatatlan a hátrány, a szünet után azonban még többet hibáztunk. Bármivel próbálkoztunk nem működött, rendkívül gyengén játszottunk, ez nem volt Bajnokok Ligája szintű teljesítmény tőlünk.

Dörnyei Borisz: - Szerettük volna kijavítani a fájó bukaresti vereséget. A meccs eleje szoros volt, de aztán el tudtunk lépni ellenfelünktől. Boldog vagyok, hogy a második félidőben én is pályára léphettem és két góllal segíthettem a csapatot. Nagyon örülök a bizalomnak.

Valentin Ghionea: Nem voltunk azonos szinten a Veszprémmel, amely kiválóan kézilabdázott. A folytatásban ki kell javítsuk a hibákat, még keményebben kell dolgozzunk, mint eddig.

Telekom–Dinamo B. 47-32 (22-15) Veszprém, nézőszám 4300. V.: Hansen, Madsen (dánok). Telekom Veszprém: Corrales - LÉKAI 4, J. OMAR 8, Sipos, BLAGOTINSEK 4, Lauge 2, Mahé 2 (1). Csere: CUPARA 1 (kapus), LIGETVÁRI 5, MAQUEDA 6, NILSSON 4, Strlek 4, Marguc 3, Lukács 1, Ilic Z. 1, Dörnyei 2. Edző: Momir Ilics. Dinamo Bukarest: Ghedbane - Ghionea 4 (3), Gurbindo 1, Bizau 4, Sorhaindo 4, Nantes 5, Negru. Csere: Heidarirad (kapus),  Humet 7, Mamdouh 2, Pascual 2, Militaru, Nasralla 1, Racotea 2, Dissinger, Alouini, Edző: Xavier Pascual. Kiállítások: 8, ill. 4 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 3/3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!