Mozgás

2021.12.28. 07:00

Nagyüzem az új, veszprémi jégcsarnokban

Közel száz százalékos kihasználtsággal működik az idén megnyitott veszprémi jégcsarnok, amelynek kilincsét korcsolyázni tanuló gyerekek, fiatal és idősebb jégkorongozók, férfi és női játékosok adják egymás kezébe hétfőtől vasárnapig. Október óta a nagyközönség is ismerkedhet a jeges élményekkel.

Horváth Gábor

Egyre több a jégkorongozó gyerek a bakonyi megyeszékhelyen

Forrás: Balogh Ákos/Napló

Augusztus dereka óta fokozódó ütemben foglalta el, és lakta be a korcsolyázó, illetve jégkorongozó közönség a megyeszékhely vadonatúj jégcsarnokát. 


A veszprémi hokisok – akik évekig ideiglenes helyi pályákon, illetve albérletekben bontogatták szárnyaikat – eddig is lelkesen, szorgalmasan tették a dolgukat, most viszont valódi otthont kaptak, és ez meg is látszik létszámukon, csapataik számain. 


Máhl Krisztián, a Veszprémi Jéglovagok szakmai igazgatója elmondta: nagyüzemben zajlanak az edzések, a csapatok számos tornán vettek részt, sok mérkőzést játszottak az elmúlt időszakban. 


Az egyesület ma már U8-as, U10-es, U12-es, valamint U14-es korosztályos együttessel is büszkélkedhet, ezek mellett van felnőtt női csapata, valamint a Pannon Egyetemmel közös férfi együttese (VESC Grizzlyk). 


Ami a jégcsarnok kihasználtságát illeti, a hokisok mellett sok időt töltenek a jégen a korcsolyázni tanuló óvodások és iskolások, akik különböző turnusokban járnak a létesítménybe. 


Októberben indult el az úgynevezett közönségkorcsolyázás, azaz – a klub által meghirdetett időpontokban – a nagyközönség is rendszeresen kipróbálhatja az új veszprémi jégfelületet. Két alkalommal jégdiszkót is rendeztek már, és a jövőben további újdonságokkal készülnek a jégcsarnok üzemeltetői. 


A veszprémi egyesület életében is lesznek (pozitív) változások – tudtuk meg Máhl Krisztiántól, aki elmondta: az utóbbi időszakban nőtt a létszámuk, és további bővítések várhatóak. 


Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a veszprémi jégcsarnokot ugyan már hivatalosan átadták, de a munkálatok hamarosan tovább folytatódnak. 


A fejlesztés második üteme a jövő év elején kezdődik, és annak keretében többek között öltözők, konditerem, parkolók, büfé valósul meg. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!