Junior párbajtőr Világkupa

2022.01.11. 09:01

Remek kezdés, szép helyezés

Meggyőzően teljesített élete első Világkupa-versenyén a tapolcai Kovács Dániel, a fiatal párbajtőröző Olaszországban lépett pástra.

Horváth Gábor

Kovács Dániel (balra) edzőjével, Keszler Dáviddal

Forrás: Tapolca Vívóklub

Az olaszországi Udine adott otthont az év első junior párbajtőr Világkupájának, amelyen a Tapolca Vívóklub versenyzője, Kovács Dániel is részt vett. A fiatal sportoló meggyőzően és magabiztosan vívott pályafutása első Világkupa-versenyén.

- Ahogy már megszokhattuk, a férfi párbajtőrözők mezőnyében néha már a csoportküzdelmek során is a „túlélés” a cél. A Tapolca Vívóklub fiatal versenyzője öt győzelemmel és egy vereséggel zárta a verseny nyitó szakaszát. Ezzel a csoporteredménnyel kiemeltként kapott helyett a 256-os (!) táblán – tudtuk meg Keszler Dávidtól, a Tapolca Vívóklub vezetőedzőjétől.

Kovács Dániel a legjobb 128 között egy svéd ellenféllel szemben végig dominált, de így is az utolsó másodpercekig szoros asszóban kerekedett felül.

- A legjobb 32-be jutásért az egyiptomiak fiatal versenyzőjével, Elsayeddel kellett megküzdenie. A tokiói olimpiát is megjárt tehetség sajnos ezen a versenyen túl nagy falat volt Dani számára, de reméljük, hogy a következő nemzetközi Világkupán, Szerbiában szépíteni tud ellene – tette hozzá Keszler Dávid.

Kovács Dániel élete első Világkupa-versenyét a több száz fős mezőny 40. helyén zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!