Kosárlabda

2022.02.08. 22:07

Nyolc forduló után nyert ismét a Pápa KC

A kosárlabda NB I/B piros csoportjában a Pécs ellen szakadt meg a Conoil Pápa KC igencsak hosszúra nyúlt negatív sorozata: a pápaiak egy, az utolsó másodpercekig rendkívül kiélezett, fontos találkozón 2021. november 20. után ünnepelhettek ismét győzelmet.

Haraszti Gábor

A pápaiak (fehérben) megtörték hosszú nyeretlenségi szériájukat Fotó: Penovác Károly/Napló

Conoil Pápa KC– Pécsi VSK-Cargate 90-88 (29-31, 20-16, 21-23, 20-18) 

Pápa, Városi Sportcsarnok. V.: Kapusi, Bagi, Németh. 

Conoil Pápa KC: Murai 17/3, Sonyák 30/15, Németh 10, Hódi 10/6, Koma 17. Cserék: Varga 6, Horváth, Lintner, Erdei, Kovács, Kocsis, Szabó. Edző: Vajda Balázs. 

Pécsi VSK-Cargate: Meleg 23/3, Popadic 22/12, Goldring 13/3, Fülöp 4, Kalmár 9. Cserék: Farkas 13/6, Hőgye, Mándity, Futó 4, Laufer, Erdei. Edző: Juhász Olivér. 

 

Igazi nyílt sisakos küzdelmet hozott az első negyed, ahol a szemben álló felek nem a védekezésre, sokkal inkább a támadásokra helyezték a hangsúlyt, így nem csoda, hogy tíz perc alatt 60 pont született, mely után két ponttal a Pécs állt jobban (29-31). 

 

A második tíz percben is folytatódott a kiegyenlített játék, igaz, a pontmennyiség jóval visszaesett, de a pápaiak tudtak váltani és fordítani, így a nagyszünetben már ők vezettek (49-47). 

 

A harmadik etapban 56-56-nál egy 8-0-s hazai futással úgy tűnt, meg tudja szilárdítani vezetését a Pápa, azonban mindössze négy perc leforgása alatt ledolgozta hátrányát a Pécs, Farkas újabb hármasával 70-70-es állásnál ért véget a harmadik játékrész. Érezhető volt, hogy ez egy egylabdás mérkőzés lesz. A záró negyedben folytatódott a késhegyre menő csata a csapatok között, olyannyira, hogy bő 20 másodperccel a végső dudaszó előtt 88-86-ra még a pécsiek vezettek. Ezt követően Murai egyenlített, 88-88-nál aztán Hőgye szabálytalansága után, Németh András két sikeres büntetőjével, valamint Murai kulcsfontosságú labdaszerzésével 90-88 arányban sikerült megnyerniük a pápaiaknak a nagyon fontos mérkőzést. 

 

Vajda Balázs: – Nagyon örülök a győzelmünknek. Végre egy olyan végjáték volt, amely a mi javunkra dőlt el. Ez abszolút a szív és az akarat diadala volt. Nem játszottunk jól, azonban azt hiszem, a kritikus pontoknál most mi tudtunk jobban koncentrálni. Nagyon remélem, hogy sikerül kijönni a gödörből, a védekezésünk még mindig nem működik úgy, ahogyan szeretnénk, de dolgozunk tovább, és nagyon reméljük, hogy lesznek további sikereink. 

A pápaiak február 11-én, pénteken 18 órai kezdéssel a MAFC-ot látják vendégül a Városi Sportcsarnokban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!