A Thury-vár vitézei

2022.02.23. 20:39

Remek eredményeket értek el a várpalotai íjászok

Kiválóan szerepeltek a Thury-vár vitézei Hagyományőrző és Sportegyesület íjászai az országos teremíjász-bajnokságon.

B. Virág Rita

Tizenhat versenyző indult az országos megmérettetésen, és mindannyian kitettek magukért. Aranyérmet és ezzel bajnoki címet szerzett Buzainé Járfás Zsuzsanna (modern íj, szenior+), Molnár Tiborné (történelmi hosszúíj, felnőtt), Oláh Tibor (természetes íj, szenior). 

Ezüstérmet vehetett át Dóra Korina (modern íj, kadet), Varga Márk (modern íj, kadet), Székely Imre (modern íj, szenior+). A dobogó harmadik fokát foglalhatta el Dóra Léna (modern íj, mini), Lacó Klaudia (történelmi hosszúíj, felnőtt) és Nagy András (modern íj, mini). Nagy András és a szintén Thury-vár vitézeként versenyző Bakos Bence egyforma pontszámot ért el, végül szétlövés után Nagy András állhatott a dobogó legalsó fokára. 

A mini lányoknál Király Krisztina harmadosztályú minősítést szerzett, ami most a negyedik helyhez volt elég. A rendkívül erős "király" kategóriában minősítést lőtt még Godzsa Zoárd, aki az első harmadban zárta a versenyt és Molnár Tibor, aki a középmezőnyben végzett. Másodosztályú minősítést szerzett Dóra Korina és Oláh Tibor, míg Buzainé Járfás Zsuzsanna meglőtte az első osztályt is. 

Az ob-t követő napon rendezték meg az Országos 3D-s versenyt, kissé más szabályokkal és célokkal. Ezen a megmérettetésen is részt vettek a Thury-vár vitézei tíz fővel, és újabb öt érmet hoztak el Érdről. Aranyérem: Nagy András (PBHB, mini), Varga Márk (PBHB, kadet). Ezüstérem: Dóra Korina (PBHB, kadet), Molnár Tiborné (TRLB, felnőtt). Bronzérem: Dóra Léna (PBHB, mini). 

Nemrég bonyolították le az IFAA terem ob-t is, ahol Godzsa Zoárd a hetedik helyen végzett II. osztályú minősítéssel, mint ahogy Székely Imre is. Bakos Bence és Kovács Gergő egy ponttal maradt le a dobogóról. Oláh Tibor a TRLB kategóriában ötödik lett, míg Molnár Tibor és Godzsa Zoárd a középmezőnyben végzett a PBHB mezőnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!