Megyei I.

2022.03.25. 08:00

Az éllovas az utolsó helyezettet fogadja

A 21. forduló következik a labdarúgó megye I.-ben, a hosszú győzelmi sorozatban lévő csapatok közül az úrkútiak a sereghajtót fogadják, az ajkaiak Szentantalfán lépnek pályára. A címvédő Tihany Várpalotán szerepel.

Horváth Gábor

A sümegiek rangadót játszanak a Zirc otthonában Fotó: Penovác Károly/Napló

Várpalotai BSK (12.)–Tihanyi FC (2.): A múlt héten elszenvedte szezonbeli első vereségét a Tihany, amely az Ajka Kristály vendégeként maradt alul. A csapat ezzel távolabb került a címvédéstől, a hátránya hat pontra nőtt a nála eggyel több meccset játszó Úrkút mögött. A VBSK legyőzése ezzel együtt nem jelenthet gondot a félszigetieknek, komoly különbség van ugyanis a felek között. A palotaiak előző négy meccsükön alulmaradtak, legutóbb a sereghajtó Gyulafirátóttól kaptak ki. 

 


Szentantalfa (10.)–Ajka Kristály (6.): Érdekes párosítás, a Kristály kiváló formában van (öt siker zsinórban), a Szentantalfa nem annyira, de az együttes hazai környezetben bárki dolgát képes megnehezíteni. 

 


FC Zirc (4.)-Sümeg VSE (7.): A Zirc kikapott, a Sümeg nyert a múlt héten, a párharc háromesélyes. A zirciek a dobogó harmadik fokáért küzdenek, de mostani vendégük is jól áll, és képes előkelő helyen végezni a tabellán. 

 


Magyarpolány SE (13.)–Fűzfői AK (9.): Mind a két együttes három nyeretlen bajnoki után tudott a múlt héten javítani, kiütéses sikert aratott a Polány a Herend ellen, a FAK pedig fontos pontokat gyűjtött a Zirccel szemben. A Balaton-partiak valamivel nagyobb erőt képviselnek, mint a hazaiak, viszont idegenben nagyon gyengén szerepelnek, így nem lenne meglepetés a házigazda három pontja. 

 


Úrkút SK (1.)–Herend PSK (16.): Az éllovas a sereghajtó ellen. Az úrkútiak komoly lendületben vannak, még veretlenek ebben az idényben, legutóbb Tapolcán hét gólt lőve nyertek. A Herend a ki- ütés elkerüléséért küzdhet. 

 


Csetény SE (14.)–Tapolca (5.): Hullámzó a Tapolca teljesítménye, ezzel együtt a vendégek az esélyesebbek. A Csetény idén Gyulafirátóton tudott győzni, négy alkalommal viszont alulmaradt. 

 


Devecser SE (11.)–Péti MTE (3.): A jó formában lévő devecseriek a múlt héten belefutottak egy komolyabb vereségbe, 6-1-re kaptak ki Balatonalmádiban. Úgy tűnik, az alsóházi csapatok ellen jól megy a DSE-nek, viszont a tabellán előkelőbb helyen állók ellen nem igazán. Ez alapján a pétiek az esélyesebbek még idegenben is, a Devecsertől bravúr kellene a sikerhez. 

 


Gyulafirátót SE (15.)–Balatonalmádi SE (8.): Felszabadultabban léphet pályára a Gyulafirátót, amely az előző körben 14 vereség után aratott újra bajnoki sikert. A Várpalota legyőzése erőt adhat a sereghajtó pozícióból elmozduló társaságnak, ám az Almádi kemény dió. Ha a Balaton- partiak jó formában érkeznek, nehéz dolguk lesz a hazaiaknak (talán még az extra teljesítmény is kevés tőlük), ha nem, szervezett játékkal megnehezíthetik a vendégek dolgát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!