Kézilabda

2022.03.03. 20:38

Visszavágtak a Kielcének!

Megszerezte a 2022-es év első Bajnokok Ligája-győzelmét a Telekom Veszprém, amely a listavezető Kielcét verte 35-33-ra.

B. Virág Rita

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Az ősszel a lengyel listavezető három góllal, 32-29-re győzte le a Telekom Veszprémet. Most a védelem egyik oszlopa, Blaz Blagotinsek nélkül kísérelte meg a bakonyi csapat a visszavágást. A szlovén beállós influenza szerű tünetek miatt hiányzott a rangadóról.

 

 

Daniel Dujsebajev befutásból szerzett gólja volt az első a derbin, amire Jahija szinte azonnal reagált. Karacic és Karalek góljával 4-2-re ellépett a Kielce, azonban Lauge könnyedén lőtte át a vendégfalat.

 

 

Előbb Nahi, aztán Sipos kapott két percet. A veszprémi beálló vétlennek tűnt, azonban D. Dujsebajevet hosszú percekig ápolták a találkozást követően. Állandósult a Kielce kétgólos fórja, a veszprémi védelmen könnyedén találtak rést a vendégek támadói. A 12. percben utolérte ellenfelét a Telekom, Strlek másodszor kanyarodott fel remekül (12. perc: 8-8).

 

 

Továbbra is a Kielce ment elől, 9-10-nél percekre lestoppoltak a csapatok, mindkét oldal sokat hibázott. Jó hír volt viszont, hogy Corrales elkapta a fonalat és szépen olvasta a lengyel próbálkozásokat.

 

 

A 18. percben lehetőséghez jutott Jahija helyén a fiatal Ilics. Öt perc után Sipos vette be Wolff kapuját, majd Kules vágta a lasztit Corrales kapujába. Az előbb említett fiatal Zoran Ilics a 20. percben meg is szerezte az első gólját, átlövése védhetetlenül csapódott a hálóba.

 

 

Ligetvári lerohanás gólja már hazai vezetést jelentett (23. perc: 12-11). Thrastarson egyenlített, majd a fórt is visszaszerezte. Ilics villant újra, majd Marguc góljaival 15-13-ra alakult az állás.

 

 

Felgyorsultak az események, ebben az időszakban nem beszélhettünk a védekezés hatékonyságáról egyik oldalon sem, gólra gól volt a válasz. Karacic kapot két percet a félidő hajrájában, Mahé biztos kézzel értékesítette a hetest, így harminc perc után 18-16-ra állt a meccs.

 

 

Nem kezdődött túl jól a második felvonás, a Kielce gyorsan egyenlített, sőt Olejniczak 18-19-re módosította az állást. Sickot nem igazán tudták feltartóztatni a veszprémi védők, így újból visszaállt a kétgólos differencia (37. perc: 19-21). Mahé megint hétméteresből volt eredményes, aztán Strlek robogott végig Wolffot váltó Kornecki kapujáig (21-21).

 

 

Fej, fej mellett haladtak a küzdő felek, a Veszprém Aréna közönsége egy pillanatra sem engedte el a kedvencek kezét. Cupara érkezett Corrales helyére, szükség lett volna a bravúrokra. A szerb kapus meg is tett mindent, többek között hetest hárított. Elöl pedig Nenadics duplájával 25-23-ra változott az állás.

 

 

Sőt, elrontott lengyel akció után Mahé ziccerével először vezetett hárommal a Telekom (46. perc: 26-23). Cupara lehúzta a rolót, a végletekig kijátszott nagyszerű akció végén, Sipos találata után pedig őrült szurkolás vette kezdetét. A veszprémi védelem is egyre inkább magára talált, Maqueda pöckölt el egy labdát, Strlek ziccerével 28-24 volt az eredmény.

 

 

A Sipos, Ligetvári tengely komoly tartást adott a védelemnek, a támadók pedig gyorsan, pontosan és precízen tették a dolgukat (30-25). Két lengyel találat után Momir Ilics időt kért. Nahi gólja után újra közel volt a Kielce (30-28), ám szerencsére mindig akadt valaki, aki tudott egyet lendíteni a csapat játékán (58. perc: 32-28).

 

 

Ilics kikérte a második idejét is, miután Moryto, majd A. Dujsebajev megint ledolgozott két gólt (59. perc: 33-31). Lauge nagyon fontos találatot ért el, de még mindig nem volt lefutott a meccs. Nahi és A. Dujsebajev is betalált, a végén Nenadics gólja kellett a biztos sikerhez. Nahi még lőhetett volna egy időntúli hetest, de a labdát a vonalra tette le, így 35-33-ra nyert a Telekom Veszprém.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!