Aranyüst

2022.04.20. 19:10

Éremeső úszásban

Háromszor is dobogóra állhattak a veszprémi Rája 94 Úszóklub versenyzői a rangos Aranyüst nemzetközi úszóversenyen.

B. Virág Rita

Gál Kata (a dobogó felső fokán jobbról) 400 vegyesen nyert

Forrás: Rája 94 Úszóklub

A dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszoda adott otthont a 41. Aranyüst Nemzetközi Korosztályos Úszóversenynek, ahol a Rája 94 Úszóklub három versenyzőt indított: Gál Kata, Palkovics Adél és Illés Viktória mutatta meg tudását. 

A verseny előfutam-döntő lebonyolításban zajlott, délelőtt voltak az előfutamok, délután pedig a finálék. Minden versenyszámban a gyermek, valamint a serdülő korosztály nyolc legjobbja került a délutáni döntőbe. Kata és Adél öszszesen tizenegyszer szerepelt a döntőben. 

Gál Kata 400 vegyesen mindenkit maga mögé utasított, aranyérmet szerzett, ugyanebben a versenyszámban Palkovics Adél a negyedik helyen ért célba. Palkovics Adél 400 gyorson állhatott fel a dobogóra, ezüstérmet érdemelt ki, Gál Kata ugyanitt ötödik helyezett. 

Gál Kata 800 gyorson is érmet nyert, harmadikként csapott célba, itt Palkovics Adél nyolcadik lett. Kata 200 mellen is szerzett egy döntős ötödik helyezést, 50 mellen hetedik, 200 vegyesen pedig nyolcadik lett. 

Adél 200 gyorson és 200 pillangón döntőzött még, mindkét számban hetedik helyen ért célba. A négynapos, fárasztó küzdelem után három nap teljes pihenő következett, de már folytatódik a felkészülés a nyári korosztályos országos bajnokságokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!