Dunántúli Szlalomkupa

2022.04.20. 19:20

Télies hideg és színes gumifüst

A közelmúltban rendezték a Dunántúli Szlalomkupa második fordulóját a megyeszékhely sportarénájának parkolójában.

Napló-információ

Az áldozatkész versenyzők (a képen Krámli Dániel) gumifüsttel melengették a szurkolók szívét, szemét

Forrás: a szervezők

A rendező Temesvári & Temesvári Szlalom Sport Egyesület és a Szlalom Racing Szabadidősport Egyesület nagyon készült az eseményre, szépen gyűltek is az előnevezők, azonban a hétvégére jósolt eső és hó hallatán a nyitott gépekkel, gokartokkal, quadokkal induló nevezők jelentős része visszalépett. Csapadék ugyan nem, de fagyos, szeles idő várta a versenyzőket a szombat reggeli gépátvételen, mely után az aréna aulájában lehetett nevezni. 

A rajthoz álló ötvenegy pilóta ügyesen „körzőzött” a bójákkal tűzdelt parkolóban, és egyre szorosabb csaták alakultak ki, hiszen sokszor csak tizedmásodpercekre autóztak egymástól a riválisok. A látványos autózás szerelmesei is kitettek magukért, hiszen a keresztbe csúsztatott Ladák és BMW-k gumifüsttel melengették a kilátogató szurkolók szívét, amire Krámli Dániel még rá is tett egy lapáttal egy színes gumifüst-bemutatóval. 

A három mért körből az egy legjobb időeredmény alapján tizenhárom kategóriában és abszolútban hirdettek dobogósokat az aréna büfé előtti aulájában. Az abszolút legjobb a Tapolcáról érkező Lovász Róbert lett, akit a szintén tapolcai Szollár Norbert és a szombathelyi Meszes András követett a dobogón, de az ajkai Váry Kovács Gergő és a veszprémi Mulicz László sem volt sokkal lemaradva az abszolút verseny dobogójáról. 

Kategóriák dobogósai. Nők: I. Bognár Hedvig Tünde (Győr), II. Bóka Blanka (Várpalota), III. Hibik Mónika (Győr). Juniorok (17 év alattiak): I. Temesvári Máté (Szentgál), II. Szalai Zsombor (Enying), III. Osváth Máté (Veszprém). Proto: I. Lovász Róbert (Tapolca), II. Szabó Zsolt (Veszprém), III. Krasznai Ákos (Keszthely). Gokart: I. Mészáros Attila (Kisbér). 

Széria 0–1100 köbcentiméterig: I. Nyári Barna Balázs (Pécs), II. Skorán Richárd (Herend). Széria 1101–1500 köbcentiméterig: I. Laczko Csongor (Egyházaskozár), II. Tiszay Árpád (Budaörs), III. Palkovics Péter (Balatonfüred). 

Széria 1501 köbcentiméter felett: I. Mulicz László (Veszprém), II. Radványi Dávid (Siófok), III. Koplányi Zoltán (Siófok). 

Csillogó kupák, elégedett versenyzők a díjkiosztó után
Forrás: a szervezők

Épített 0–1100 ccm-ig: I. Pathy László (Veszprém), II. Loksa Gábor (Öskü). Épített 1101–1500 ccm-ig: I. Szollár Norbert (Tapolca), II. Meszes András (Szombathely), III. Balogh Tihamér (Győr). Épített 1501 ccm felett: I. Papp Krisztián (Tihany), II. Krebsz Patrik (Várpalota). Hátsókerék-meghajtású 0–1600 ccmig: I. Jászai Csaba (Budapest), II. Ion Alex (Budapest), III. ifj. Mayer László (Bakonysárkány). Hátsókerék-meghajtású 1601–2500 ccm-ig: I. Váry Kovács Gergő (Ajka), II. Tallián Viktor (Öskü), III. Darics Bálint (Csempeszkopács). Hátsókerék-meghajtású 2501 ccm felett: I. Szalay Milán (Veszprém), II. Temesvári Miklós (Szentgál), III. Kathi Zsolt (Székesfehérvár). 

A következő DSZK-s bajnoki futamnak, a Bakonyszentlászló-kupának a bakonyi község bányatelepe adott otthont április 16-án, az ott született eredményekről is hamarosan beszámolunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!