Remek időszakot zártak az ajkaiak

2022.04.12. 10:52

Véget értek a sakkcsapatbajnokságok

Az ezüstéremről éppen lecsúszott, de harmadik helyével is rendkívül sikeres és szép idényt zárt a Sentimento Ajka BSK a nemzeti sakkcsapatbajnokság legmagasabb osztályában, a Szuperligában. A klub második számú együttese bajnok lett az NB II-ben.

Horváth Gábor

Az ajkaiak szuperligás csapata (jobbra) újoncként végzett a harmadik helyen

Forrás: Györkös József

A sakk Szuperliga zárókörében a Dunaharaszti MTK-nál vendégeskedett a Sentimento Ajka BSK, amely 6.5-5.5 arányban veszített, s ezzel a harmadik helyet szerezte meg a legmagasabb osztályban. Az ajkaiak mindössze egy ponttal maradtak el a második pozíciótól, a bajnok a Nagykanizsa lett.

Az NB I Charousek csoportjában a Tapolca VSE 7-5-re győzött a Magyar Sakkvilág-SMS vendégeként. A Balatonfüredi SC idegenben 6.5-5.5 arányban kikapott a Szentgotthárd-Alsószölnök STE ellen. Előbbi a hatodik, utóbbi a kilencedik helyet tudta megszerezni.

Az NB II Széchenyi csoportjában ajkai bajnoki cím született, a Sentimento Ajka BSK idegenben 8.5-3.5-re nyert a Széchenyi ESE ellen, és épp utolsó riválisa előtt lett első helyezett. Az Ezüst Huszár SE Veszprém az SE Kisbér-Ászár vendégeként 7-5-re veszített.. A Tapolca VSE hazai pályán 6-6-os döntetlent játszott a Keszthelyi Spartacus Sportkör ellen.

Kiváló időszakot zárt az ajkai sakk, a város együttesei két aranyat, egy ezüstöt és egy bronzot gyűjtöttek be a csapatbajnokságokban. A Szuperligában a Sentimento harmadik lett, az NB II-ben és a megyei bajnokságban első. Utóbbiban – ahogyan korábban beszámoltunk róla – az Ajkai Városi ASSE zárt másodikként.

A végeredmények, Szuperliga Szabó László csoport: 1. Nagykanizsa 71 pont, 2. Kőbánya SC 54,5, 3. Sentimento Ajka BSK 53.5.

NB I Charousek csoport: 1. MTK Budapest 71,5, ...6. Tapolca VSE 60.5, ...9. Balatonfüredi SC 56.

NB II Széchenyi csoport: 1. Sentimento Ajka BSK 86.5, 2. Széchenyi SE 82, ...7. Ezüst Huszár SE Veszprém 44, ...9. Tapolca VSE 43.5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!