Foci

2022.04.29. 21:46

Zalai túra előtt a Pápai Perutz FC

Az NB III.-as labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában a három mérkőzés óta nyeretlen, hetedik helyen álló Perutz FC a 13. pozíciót elfoglaló Zalaegerszeg II. vendége lesz.

Haraszti Gábor

Helyzetkihasználásban javulnának a pápaiak Fotó: Penovác Károly/Napló

Mióta Weitner Ádám a pápaiak vezetőedzője, nem volt még példa arra, hogy a Perutz egymást követő három bajnokin vereséget szenvedett volna. A sárga-kékek ráadásul annak ellenére nem tudták gyarapítani pontjaik számát, hogy mindhárom találkozón a játék képe és a helyzetek alapján pontot, pontokat érdemeltek volna, a gólokat viszont az ellenfél lőtte. 
– A Veszprém és a Bicske ellen nagyon buta gólokkal kaptunk ki, a Puskás ellen pedig annak ellenére, hogy mezőnyjátékos állt a kapuban, lehetett volna több a mérkőzésben – tekintett vissza Weitner Ádám. 
– Megpróbáljuk fejben is összekapni magunkat, sokat dolgozunk azért, hogy megtörjön a rossz szériánk, azt szeretném, hogy mindenki higgyen magában. 
A korábban elkészített sorsolástól eltérően a vendéglátók kérésére nem vasárnap, hanem szombaton lép pályára a pápai alakulat, a 13. helyen álló zalaegerszegieket ebben az idényben már sikerült legyőzni, az odavágón Szilágyi Adrián góljával 1-0-ra. 
Szigeti Ákos továbbra is sérült, Nagy Tamás eltiltott, jó hír viszont, hogy Dénes Zsolt visszatérhet a kapuba. 
– Szombati ellenfelünk az elmúlt fordulóban nagyarányú győzelmet aratott, a Sopront 7-1-re győzte le, hiszen szeretné stabilizálni helyét és bennmaradni az NB III.-ban. Tehetséges fiataljaik vannak, a visszajátszók is minőséget képviselnek, de ismét nem az ellenfélre, hanem magunk- ra koncentrálunk. Bízom benne, hogy koncentrációban és helyzetkihasználásban javulunk az elmúlt pár bajnokihoz képest. 
A találkozót április 30-án 16 órai kezdéssel rendezik a ZTE Arénában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!