A bennmaradás a tét

2022.05.13. 19:55

Javítani szeretne a statisztikán a Pápai Perutz FC

A 2021/2022-es harmadosztályú labdarúgó-bajnokság utolsó előtti hazai mérkőzésén a Gyirmót FC Győr II.-t látja vendégül a Perutz FC. Mindkét csapat legutóbbi öt mérkőzésén csak egyszer tudott győzni, a pápaiak célja, hogy javítsanak az elmúlt fordulók statisztikáján.

Haraszti Gábor

A pápai fiatalok keményen készülnek a vasárnap 17 órakor kezdődő megmérettetésre Fotó: Penovác Károly/Napló

Az elmúlt héten három találkozót játszott Weitner Ádám együttese, mely a ZTE II. elleni, hosszabbításos vereséget követően átgázolt a Gárdonyon (6-0), és nagyon megszorongatta a listavezető Mosonmagyaróvárt. 
– Az eredményt leszámítva minden megvalósult, amit elterveztem – tekintett vissza az óváriak elleni, 2-1-es hazai sikerrel véget érő 90 percre a pápai tréner. – Jól zártuk le a területeket, veszélyes ellentámadásokat vezettünk, viszont két ilyen szerencsétlen góllal kikapni az elsőtől, az fáj. Vesztes mérkőzés után nem szoktam gratulálni a fiúknak, most mégis megtettem. 
Vasárnap 17 órai kezdéssel a 16. helyen álló gyirmótiak látogatnak Pápára, akikkel ősszel 0-0-s döntetlent játszottak a sárga-kékek. A vendégek egy esetleges győzelemmel már biztosan a jövő szezonban is az NB III.-ban futballoznának, így nem fognak unatkozni a kilátogatók. 
– Készülünk, ahogy eddig is, kemény munka folyik a csapatnál – folytatta a pápai edző. – A Gyirmót egyelőre a veszélyzónában van, számukra az utolsó három találkozó kiemelten fontos, az első csapat szombaton játszik a Ferencvárossal, így számítok visszajátszóra. Ismerem az együttest, tisztában vagyok az erősségeikkel, edzőjük jó barátom, izgalmas mérkőzésre számítok. 
A pápai keretből sérülés miatt Szigeti Ákos, Németh Bence, Mogyorósi Bálint és Hajnal Gergely sem tudja vállalni a találkozót. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!