Kiváló hangulat, remek futball

2022.06.02. 21:27

Az Ajkán megrendezett kupadöntő megkoronázta a megyei labdarúgószezont

Beszámoltunk róla, hatalmas csatát hozott a Péti MTE–Úrkút SK-összecsapás a labdarúgó Veszprém megyei kupa ajkai fináléjában.

Horváth Gábor

A Péti MTE kapusa, Varga Zsolt összesen négy büntetőt hárított a fináléban, nem csoda, hogy ünnepelték a társak

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Bár a kezdő sípszó elhangzásakor nem sokan foglaltak helyet az ajkai stadion lelátóin, a mérkőzés alatt remek hangulat kerekedett az impozáns létesítményben. Ezért persze sokat tettek a csapatok, a felek igazán jó szellemben léptek pályára, szervezetten, taktikusan fociztak, és közben nagy hangsúlyt fektettek a támadásokra. Így a helyszín és a kellemes idő mellett a futball is közönségcsalogató volt. 

Légi csata Ódor Norbert, Kovács Gergő és Pálfi Róbert főszereplésével 
Forrás: Pesthy Márton/Napló


A találkozón esett négy szép gól, volt kiállítás, kimaradt büntető és tizenegyespárbaj. A megye I.-es bajnok vezetéshez jutott, a bronzérmes Pét az első félidő végén egyenlített. A második félidőben büntetőt hibáztak az úrkútiak, akik ráadásul a 70. perctől emberhátrányban játszottak, Bognár Péter kapta meg második sárga lapját. 
A ráadásban ennek ellenére ismét az Úrkút jutott előnyhöz, viszont a Pét válaszolni tudott. 

A bajnokságban hatvangólos Reizinger Bencének ezúttal nem sikerült betalálnia
Forrás: Pesthy Márton/Napló


A 2-2-es végeredmény után jöhettek a 11-esek, amelyeknél a pétfürdőiek koncentráltak jobban, Varga Zsolt kapus pedig remek napot fogott ki, háromszor is hárítani tudott, azaz összesen négy büntetőt védett a fináléban. 

Alaposan belelendültek a szurkolók is Fotó: Pesthy Márton/Napló


Az edzők és a sikerben főszerepet játszó kapus így nyilatkozott lapunknak közvetlenül a találkozó után. 
Nagy Krisztián, a pétiek szakvezetője: – Tudtuk, hogy az Úrkút jobb csapat nálunk, de egy meccsen bármi megtörténhet. Ezzel a sikerrel megkoronáztuk a szezonunkat. Egy remek csapat és társaság állt össze ebben a bajnokságban. Sokat tettünk, hogy sikeresek legyünk, és nagyon boldogak vagyunk. 
Garai Péter, az Úrkút SK mestere: – Nem érdemeltük meg ma a kupát, nem tudtuk magunkat eléggé felszívni, nem voltunk elég koncentráltak. A szerencse sem állt mellettünk. 
Varga Zsolt: – Harmadik hely és kupagyőzelem – kihoztuk a maximumot ebből a szezonból. Az első büntető kivédése magabiztosságot adott, de egyébként is jól érzem azt, ki hová rúgja a 11-est, és megvan a saját taktikám. Most lehet egy kicsit ünnepelni, de csak óvatosan, holnap dolgozni kell, és az edző a főnököm. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!