Negyedik forduló

2022.06.01. 07:00

Izgalmas szlalomfutamot rendeztek a Mecsek hegyi útjain

Fantasztikus rendezvényt hozott tető alá a Pécsi Szlalom Team; a Sopia-Net Szlalomverseny az InterCarsés Kgép-kupáért elnevezésű megmérettetés a kupasorozat negyedik fordulója volt.

Napló-információ

Elégedett Veszprém megyei versenyzők a pécsi pályán begyűjtött kupákkal

Forrás: SR Sport Egyesület

A Dunántúli Szlalomkupa (DSZK) negyedik fordulójának a Mecsek adott otthont, ahol közel négy kilométer hosszú hegyi szlalompálya várta a gépeket és a pilótákat. A hegyi felfutó versenyekre emlékeztető pálya igazán különleges nyomvonallal kecsegtetett, és még úgy is jó tempót lehetett rajta autózni, hogy tele volt lassító bójákkal. 
A rajtvárakozóban negyven másodperces várakozással, időkülönbséggel startoltak pilóták, akik egytől egyig ügyesen teljesítették a hegyi szlalompályát. 
A nagy abszolútban – amibe minden „szétfaragott”, épített csodagép is beletartozott – a leggyorsabb a budapesti Jordán Péter volt, megelőzve a hosszúhetényi Kovács Tamást és a tapolcai Lovász Róbertet. 
A kis abszolút kategóriában, amelyben az utcaihoz többé-kevésbé hasonló autók versenyeznek egymással, a budapesti Jordán Péter, a veszprémi Mulicz László és a szombathelyi Károlyi Péter volt a leggyorsabb. 
A kategóriák dobogósai. I. kategória: 1. Pathy László, Veszprém; 2. Nyári Barna Balázs, 3. Dudás-Vig József. 
II. kategória: 1. Károlyi Péter, 2. Nagy Balázs, 3. Vankó Richárd. 
III. kategória: 1. Szollár Norbert, Tapolca; 2. Balatonyi Krisztián, 3. Kovács J. Öcsike. 
IV. kategória: 1. Pazaurek Attila, 2. Váry Kovács Gergő, Ajka; 3. Takács László Mátyás. 
V. kategória: 1. Jordán Péter, 2. Haissinger Péter, 3. Kiss Ferenc. 
VI. kategória: 1. Dicső Dominik, 2. Resál Martin, 3. Bőczin Ármin. 
VII. kategória: 1. Mogyorósi Zoltán, 2. Kiss Balázs, 3. Nagy Dávid. 
VIII. kategória: 1. Juhász Judit Lilla, 2. Gerhardt Dorottya, 3. Modrovics Mónika. 
IX. kategória: 1. Mulicz László, Veszprém; 2. Török Károly, 3. Laczkó Csongor. 
X. kategória: 1. Kovács Tamás; 2. Lovász Róbert, Tapolca; 3. Hannl Patrik. 
A veszprémi SR Sport Egyesület pilótája, Mulicz László így értékelte a történteket: 
– Egy hihetetlenül klassz hegyi szlalompályán száguldozhattunk. Csak egy kellemeset akartam autózni, de jobban sikerült, mint gondoltam! A kategória 1. helyét, az abszolút 4. és kis abszolút 2. helyét sikerült megcsípnem. Köszönöm a rendezők, sportbírók és a média munkáját, felejthetetlen élménnyel gazdagodtam! 
Az ajkai Váry Kovács Gergő az alábbiakat mondta a verseny után: 
– Pécsen jártunk, ahol a Pécsi Szlalom Team szervezésében a Remeterét–Lapis szakaszon csapathattunk fel egy hegyi felfutó formájában. Szinte tüköraszfalton, ismeretlen útvonalon, kiváló társaságban, remek hangulatban telt a nap. Közel 150 induló, tempós, jól fűzhető pálya, az út szélén rengeteg szurkolóval. Kategóriámban (1600–2000 ccm) a 2. helyen végeztem, 0,7 másodperccel lemaradva az első helyről. Az abszolút értékelésben a 20. hely jutott 
A DSZK következő futamát június 5-én Bakonyszentlászlón rendezik, már lehet nevezni a versenyre. Információk és pályarajz a Bakonyrally.hu weboldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!