Futsal

2022.07.26. 09:37

Már edz a megfiatalított Veszprém

Elkezdte nyári felkészülését a Balaton Bútor FC Veszprém NB I-es futsalcsapata, amelynek kerete alaposan átalakult.

Horváth Gábor

Fehér Zsolt szakvezető (a háttérben) új csapatot épít Veszprémben Fotó: Penovác Károly/Napló

A Veszprém a negyedik helyen végzett a futsal élvonal 2021/2022-es szezonjában. A bronzéremért zajló Debreceni EAC ellen elbukott párharcot követően Fehér Zsolt vezetőedző elárulta: nyártól új, megfiatalított csapat épül a bakonyi megyeszékhelyen.

A Balaton Bútor FC-től két magyar válogatott játékos távozott: Pál Patrik Kecskeméten, Rutai Balázs Szombathelyen folytatja pályafutását. Mind a ketten meghatározó szerepet töltöttek be a bakonyi együttesben, ahogyan a szintén eligazoló brazil Serginho Paulista is, igaz, őt sokszor sérülések akadályozták. Serginho az Újpest futsalosa lett.

A Veszprém öt játékost szerződtetett, mindannyian fiatalok. A 22 éves, válogatott Kártik Zsombor a bajnoki ezüstérmes Berettyóújfalu mezét váltja le. A 23 esztendős Alekszandr Gavrilovics szintén válogatott, a szerb korábban már játszott hazánkban, Kecskeméten szerepelt két szezont.

Gerencsér Antal magyar bajnokként érkezett a királynék városába, a 20 éves futsalos a Haladásban szerepelt.

A 22 esztendős kapust, Soós Benjámint az NB II-es Sárvártól igazolták a bakonyiak.

A legfiatalabb érkező a 17 éves tehetség, Bartha Balázs, aki az NB II-es Csenger futsalosa volt.

Az új idény augusztus derekán kezdődik, az első fordulót augusztus 12. és 15. között rendezik, a Veszprém az egyik újonc, a Nyíregyháza vendége lesz. A második körben igazi rangadó következik, a bakonyiak első hazai meccsükön a címvédő Haladást fogadják, a találkozót augusztus 19-én, 18.30-kor játsszák.

A 12 csapatos NB I mezőnye a 2022/2023-as szezonban: Nyíregyháza, Aramis, DEAC, ELTE-BEAC, Haladás, Magyar Futsal Akadémia, Berettyóújfalu, Nyírbátor, Rubeola, Kecskemét, Újpest, Veszprém.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!