Kézilabda

2022.09.29. 16:53

Ezúttal a Fejér-B.Á.L. Veszprém az esélyes

A nemzetközi kupaporondon történt hétközi bemutatkozása után a Fejér-B.Á.L. Veszprém az NB I-ben is bizonyítana, október elsején (szombat, 16 óra) a Dabas KC-t mattolnák a Március 15. utcai csarnokban.

Király Ferenc

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Mint arról beszámoltunk: Konkoly Csaba edző kézilabdázói kedden az Európa Liga selejtező második fordulójának első mérkőzésén, a franciaországi Chamberyben jártak, és a várakozást jócskán felülmúlva, csupán négygólos vereséget szenvedtek. A tisztességes helytállás azt jelenti, hogy a visszavágón van esélyük bejutni a csoportkörbe, ám addig vár rájuk egy bajnoki csata. A tabella tizenegyedik helyezettjeként a pont nélkül álló dabasiakat fogadják, akik már meccseltek a Telekom Veszprémmel, az FTC-vel és a Pick Szegeddel. A nagyok ellen főként taktikai elemeket gyakoroltak, viszont a gyöngyösiektől csak egy góllal kaptak ki.

Úgy érzik, hogy hétvégén lehet keresnivalójuk, igaz, ehhez a – sérült Tóth Pétert, Széles Ákost és Éles Benedeket nélkülöző – hazaiaknak is lesz beleszólása. Fontos lenne, hogy a derbi elején ne engedjék el gólokkal az ellenfelet, mert az eredmény utáni futás sok energiájukba kerül. Ha gyorsan felveszik a ritmust, s úgy küzdenek, mint az EL-ben, nem kell folyton visszajönniük a mérkőzésbe – ebben az esetben megszerezhetik a második győzelmüket a zajló élvonalbeli kiírásban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában