Kézilabda

2022.09.28. 09:44

Győzelemmel felérő vereséget szenvedett a Fejér-B.Á.L.

Az első tíz percet leszámítva, nagybetűs csapatként küzdött a Fejér-B.Á.L. Veszprém az Európa Liga selejtező-második fordulójának első, franciaországi mérkőzésén, így a nemzetközi kupaporond újoncaként maradt esélye a visszavágón csodát tenni.

Király Ferenc

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A vendégek szakmai stábja nem számíthatott a talpával bajlódó Éles Benedekre, de ha ő is pályán van, a találkozó favoritja akkor is a vetélytárs lett volna. A többszörös BL-résztvevő a mieink megilletődöttségét kihasználva alaposan bekezdett (5-0), igaz, Kristófék kisvártatva felocsúdtak és ritmusra találtak. A gallok jól sáfárkodtak az elején megszerzett előnyükkel, ám az MK-ezüstérmes a pontatlanságait hátrahagyva felzárkózott (8-5). Mivel nagyot javult a teljesítményük, egyenrangú ellenfelekké váltak, ráadásul idővel a kapujuk elé is agresszívabb védőfalat húztak (12-9). Ám elég volt néhány technikai hiba, hogy a rivális újra elhúzzon öt góllal, amit a Konkoly-tanítványok a nagyszünetig háromra csökkentettek.

A fordulás után egy gólra jöttek fel a Pulay vezette veszprémiek, az ellenfél hiába rendelkezett komoly nemzetközi rutinnal, nem tűnt legyőzhetetlen óriásnak (15-14). Az oroszlánként küzdő bakonyiak ekkortájt nagyobb odafigyeléssel akár a vezetést is átvehették volna. Ehelyett megint a hazaiak kaptak lábra, de a Fejér-B.Á.L. mindenhonnan visszakapaszkodott. A különbség két és négy gól között ugrált, a Chamberynek nem ízlett a mieink harcmodora, de a hibákat – a pompás Podoba-védések dacára – kihasználták (24-20). Úgy tűnt, hogy a hajrában mind nagyobb slamasztikába kerül a Veszprém (28-22), de a kritikus pillanatokban egymást bátorítva megvalósították az elképzeléseiket. Így nemcsak megnehezítették a hazaiak dolgát, de belátható távolságon belül maradtak – amire előzetesen nem sokan gondoltak.

Konkoly Csaba: A mentális erőnket mutatja, hogy ezúttal sem hagytuk magunkat, hatalmas akarással többször is visszajöttünk a meccsbe. Mikor hullámvölgybe kerültünk, mindig jött egy Podoba-bravúr, ami tartást adott nekünk.

Chambery Savoie MBH–Fejér-B.Á.L. Veszprém 29-25 (15-12) Chambery, 2200 néző. Vezette: Marta és Vania Sa (portugálok). Chambery: Ivic – Tritta 3, RICHERT 5 (3), FAUSTIN 4, Pecina 2, Goni 1, Anquetil. Csere: Hodzic (kapus), TRAORE 5, KALANDADZE 5,Tissot 3, Paturel 1, Mantz, Skube, Brouzet, Bonnissol. Edző: Erick Mathe. Veszprém: PODOBA – Szmetán P. 2, PULAY 10, KRISTÓF 5, Szrnka 2, Stranigg 1, Hári 1. Csere: Balogh (kapus), Bugyáki, Molnár B. 2, Machac 1, Szatmári 1, Vetési, Preszter, Fercsik. Edző: Konkoly Csaba. Kiállítások: 6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 1/0.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában