Futás

2022.09.01. 10:51

Rekordlétszám várható a SzőlősKörön

Kilencedik alkalommal rendezik meg a SzőlősKör elnevezésű futóeseményt, amely idén magyar bajnokság is lesz.

Horváth Gábor

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Töretlen a népszerűsége a balatonszőlősi központú SzőlősKörnek: már biztos, hogy a hagyományos futóverseny rekordszámú résztvevőt vonz idén 50, 21, 10 és 5 kilométeres távokon, illetve a gyermekfutamokon.

A 9. Prevital SzőlősKör szombaton reggel nyolc órakor rajtol, az ultra megmérettetésen (50 km) indulók a Balatonszőlős-Tótvázsony-Barnag-Mencshely-Dörgicse-Balatonakali-Balatonudvari-Vászoly-Pécsely-Balatonszőlős útvonalat járják be. A mezőnyt két részre kell bontani, a megszokott nyílt futam mellett ezúttal magyar bajnokságot is tartanak félszáz kilométeren. Utóbbi viadalon ott lesz a magyar ultrafutó társadalom számos kiválósága, elég csak a hölgyeknél Lubics Szilvia, Cseke Lilla és Stefanovits Anna, a férfiaknál Bódis Tamás és Beda Szabolcs nevét megemlíteni.

Nagyon sokan indulnak a rövidebb távokon is, a félmaraton együtt rajtol az 50 kilométeres versennyel, a 10 és 5 kilométeres viadal 8.15-kor indul. A gyermekfutamok 13 órakor kezdődnek Balatonszőlősön, a sportpályán, amely egyébként falunapnak is otthont ad szombaton, így számos szórakoztató program várja a kilátogatókat egészen késő estig. A versenyre pénteken 17 és 19 óra között, illetve szombaton reggel 5 és 6.30 között lehet még a helyszínen nevezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!