Színvonalas, jó verseny

2022.10.21. 11:24

Idén is lesz Mikulás-rali, immár a huszonhatodik

Most már hivatalos, hiszen bekerült a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség versenynaptárába: idén december 3–4-én rendezik meg a Veszprém központú 26. Mikulás ralit – tudatta a Naplóval Lakatos Róbert, a verseny rendezője.

Juhász-Léhi István

Idén december 3-4-én lesz a Mikulás rali

Forrás: Laroco

– Igyekszünk idén is színvonalas, jó versenyt szervezni – fogalmazott a fő szervező. – Három gyorsasági szakaszt tervezünk, közel 70 kilométerrel.

Az amolyan egynapos Veszprém-ralira a rendező reméli, hogy jó idő köszönt idén, hiszen tavaly napokig ömlött az eső. Ennek ellenére jó hangulatú, parádés rali kerekedett 2021-ben, ám jobban örülnének a napsütésnek a szervezők. – Nem más a célunk, mint egy önfeled év végi záró murvás futam megszervezése – mondta Lakatos Róbert, aki hozzátette, az év ugyan nem ezzel a megmérettetéssel zárul, hiszen a Szilveszter-rali sorban utánuk van, de mindenképpen az egyik zárása az évadnak.

A verseny persze nemcsak a ralisokról szól, hiszen a terepralis mezőnyből is többen rajthoz állnak. Így aztán bizonyára eljönnek Veszprémbe a side by side-ok, a csővázas autók, amelyekre számítanak a szervezők. – A lőtéri területekre tervezzük a viadalt, amiért köszönettel tartoznunk a Honvédelmi Minisztériumnak – hangsúlyozta a szervező, aki elárulta, hogy 80–100 nevezőre számít előzetesen.

– Biztos, hogy idén is R5-ös autók armadája érkezik a versenyre, és elég csak Klausz Kristófra, a tavalyi győztesre gondolni, aki a Mikulás-ralin hagyományosan mindig jól megy – mondta Lakatos Róbert. – Érdemes hangsúlyozni viszont, hogy a nézői és a versenyzői biztonság az elsődleges és legfontosabb! Erre a legutóbbi bajnoki futamon történt tragikus esemény is emlékeztet minket.

A versenykiírásra és a nevezés kezdetére a jövő hét végén számíthatnak az érdeklődő ralibarátok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!