Hatalmas küzdelem, sok vitatott ítélet

2022.10.27. 20:43

Kicsikarta a döntetlent a Magdeburg

Hetven gólt és döntetlent hozott a Telekom Veszprém és a Magdeburg csatája csütörtökön a kézilabda Bajnokok Ligájában.

Horváth Gábor

Fotó: Penovác Károly/Napló

Telekom Veszprém-Mageburg 35-35 (16-16)
Veszprém, 5011 néző. V.: Pavicevic, Raznatovic (montenegróiak). Telekom Veszprém: Corrales - Vajlupau, J. Omar 6, PESMALBEK 4, Ligetvári, LAUGE 8, Elísson 1. Csere: Cupara (kapus), ED-DERA 4, NILSSON 5, Nenadics 3, Ilic Z., Sipos 1, Gasper Marguc, Strlek 3. Edző: Momir Ilics. SC Magdeburg: PORTNER – Hornke 2, MAGNUSSON 8 (2), KRISTJANSSON 7, Jensen 3, Weber, MERTENS 7. Csere: Bezjak 1, O’Sullivan 1, Weber 3, Pettersson 2, Meister 1, Smits, Damgaard. Edző: Bennet Wiegert.
Kiállítások: 14, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 1/0, ill. 2/2.
Éppen húsz évvel ezelőtt játszott Bajnokok Ligája-döntőt egymással a két csapat, és ez mindenképpen adott egyfajta pikantériát az összecsapásnak. A németek 16 év szünet után idén tértek vissza a legrangosabb kupasorozatba, méghozzá egy tekintélyt parancsoló Bundesliga-sikerrel.
A Magdeburg három győzelemmel és egy vereséggel kezdte a csoportkört, a Veszprém pedig hibátlanul állt négy kör után. A vendégek egy lendületben lévő Telekomot igyekeztek megállítani, nem volt könnyű dolguk, hiszen a remek hangulatú Veszprém Arénában náluk tapasztaltabb, rutinosabb csapatok is gyakran megbotlanak.
Ezzel együtt nem kezdett megilletődötten a Magdeburg, az első három percben csak ők találtak be, 0-2 és egy Corrales-védés után ed-Dera szépített.
A 6. percben érte utol riválisát a Veszprém, 3-3. A vezetést nem sikerült átvenni, pedig Corrales védései megadták ehhez az alapot.
A 12. percben viszont már a hazaiaknál volt az előny, Lauge zúdította a hálóba a labdát, 6-5. Egyre jobban belemelegedett a piros mezes csapat, amely egyre hatékonyabban játszotta át a vendégek védekezését. Három gólra nőtt a különbség, a németek azért küzdöttek, hogy megmaradjon ennyi.
Sikerrel tették, sőt néhány hazai hiba után sikerült felzárkózniuk, 18. perc: 10-10. Megkönnyítette a dolgukat, hogy Nenadics és Lauge kiállítása miatt kettős emberelőnyben is játszhattak. Gyorsan pörögtek az események, a bakonyiakat sokszor állította nehéz feladat elé a német bajnok lerohanása és villámgyors játéka, 20. perc: 11-12.
A technikai hibákat kíméletlenül büntette a Magdeburg, és ebben az időszakban Corrales sem tudta bravúrral segíteni csapatát, 23. perc: 12-15. Cupara érkezett és rögtön egy védéssel mutatkozott be, de a másik oldalon Portner is kifogott két ziccert, majd Jahja Omar büntetőjét is hárította.
A 12-15-ös állást követően a házigazda tudott elmozdulni a holtpontról, Laugéék egyenlítettek, miközben Cupara nem kapott gólt. A félidő hajrájában Kristjansson avatta fel Cuparát, aki hat percen át lehúzta a rolót, majd Nilsson egalizált.

A szünet után Lauge volt eredményes, Kristjansson válaszolt. Fej fej mellett haladtak a riválisok, megint gyorsan változott a játék képe, Pesmalbek vezetést szerzett a Veszprémnek, de a németek fordítottak. A kapuban Portner nagyon elkapta a fonalat, azonban jött egy vendéghiba, és már megint egyenlő volt az állás.
A 42. percben visszavette a vezetést a Telekom, ám ez az állapot csak pár másodpercig tartott, Magnussont nem érték utol a bakonyiak, 25-25.
Rákapcsoltak a szurkolók, csak úgy visszhangzott az aréna, rákapcsolt a Veszprém is, amely igyekezett megtörni a németeket. A házigazda 3-0-s sorozatot produkált, időt kért a Magdeburg, 45. perc: 28-25.
Meister és Pettersson talált be, kitartóan üldözte a bakonyiakat a szívós vendégcsapat, 49. perc: 29-28.
Az 52. percben Mertens a szélről egyenlített, 30-30. Momir Ilics időt kért. Strlek mozdította el a holtpontról övéit, majd Mertens egalizált ismét. Ed-Dera remekelt támadásban, de a magdeburgiak is rendre betaláltak, 33-33.
Pesmalbek kiállítása miatt emberhátrányban fejezte be a meccset a Telekom, sőt az utolsó percben – egygólos hazai vezetésnél - Lauge is két percet kapott. A dán irányítónál elszakadt a cérna, iszonyatosan dühös volt, közelről üvöltött a játékvezető arcába, aki ezt nem díjazta és piros lapot adott a veszpréminek. Ismét egyenlített a Magdeburg. Volt még egy támadása a hazaiaknak, de nem sikerült gólt szerezni, és az időn túli szabaddobás sem járt sikerrel.
Szólt a füttyszó, de nem a hazai játékosoknak, a bírópáros ténykedésével nem voltak – finoman szólva – elégedettek a drukkerek. Összességében hatalmas csatát vívott a két együttes. A Magdeburg megharcolt az egy pontért és elégedetten távozott, a Veszprémet nem sok választotta el a hibátlan sorozat folytatásától, de továbbra is veretlen ebben az idényben a csapat.
Momir Ilics: - Rendkívül küzdelmes, kemény összecsapás volt, rengeteg futással. Nagyot küzdöttünk, és dicséret illeti ellenfelünket is, hiszen vasárnap még a Super Globe döntőjében szerepeltek Szaúd-Arábiában, és keveset tudtak készülni. Sok helyzetet hagytunk ki, illetve Portner kiválóan teljesített a vendégek kapujában.
Bennet Wiegert: - Nagyon kemény meccs volt, mindkét csapat óriási tempót diktált. Mindkét együttesnek megvolt a lehetősége a sikerre, igazságos a döntetlen. Azt hiszem, elégedettek lehetünk az egy ponttal, hiszen a Veszprém Arénában rendkívül nehéz pontot szerezni. A szurkolók fantasztikus hangulatot teremtettek, nem könnyű itt játszani.
Jehja ed-Dera: - Kemény, gyors mérkőzést játszottunk, hatalmasat csatáztunk a Magdeburggal. Mindkét csapat kihasználta a másik hibáit, végül egy pontot sikerült szereznünk. Hosszú a szezon, igyekszünk még tovább fejlődni.
Nikola Portner: - Mindenképpen pozitív, hogy pontot tudtunk szerezni Veszprémben. Nehéz találkozón vagyunk túl, szerettünk volna nyerni, a legjobbunkat nyújtottuk, ezúttal döntetlenre futotta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!